Direktlänk till inlägg 11 november 2009

Versus (2000)

Av astarot - 11 november 2009 14:05

 


Versus

Regi: Ryûhei Kitamura

Medverkande: Tak Sakaguchi, Hideo Sakaki, Chieko Misaka m.fl

 


Det finns i världen 666 platser som binder oss till hinsidan. De är dolda för mänskliga ögon. I Japan ligger plats nummer 444 (vem som gått och numrerat dem som en gammal byråkratisk statsanställd förtäljer inte historien). I vilket fall som helst – det är inte så smart att ha en maffiauppgörelse på plats 444 – återuppståndelsens skog. Nu är det ändå såklart just där en grupp rymlingar stämt träff med Yakuzan, och som alltid när hårda män möter varandra uppstår tuppfäktning, blodvite och... i det här fallet zombier..


Hjälten i den här historien – The Man – beskyddar av misstag en kvinna – The Girl – och är såpass hård att han måste ursäkta sig: ”Det var inte meningen att rädda dig. De gjorde mig bara så förbannad”. När han dessutom dessförinnan drämt till med att han är feminist förstår vi snart att det mesta här är på skoj... kul, alltså.


Återuppståndelsens skog verkar ialla fall fungera. För alla som blir dödade återkommer och kan dödas igen, om man hinner. Det mesta är dolt i mystik och ren och skär förvirring men vissa scener är faktiskt förvånande stämningssfyllda mitt bland allt poserande, splatter och armar som trillar av. Andra scener som att de återuppståndna ibland kan hantera vapen, ibland knappt dö och ibland faller ihop av minsta lilla gör att filmen inte känns helt genomtänkt.


Men det gör egentligen inte så mycket. Tanken med Versus är inte precis att berätta en fantastisk historia – nej här går ytan före allt annat som kan ligga därunder. Mer Michael Bay än George A. Romero, om man säger så. Men med ytan har man lyckats väldigt bra för att vara en produktion av lägre rang. Sen måste man väl bara älska alla filmer som har hemliga portaler till den andra sidan. Ja, det måste man faktiskt, lite i alla fall.På omlevande!

astarot


 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan

11 november 2009 15:55

Versus är faktiskt en riktigt kunglig film. Den är så där härligt macho-OTT samtidigt som man märker att de gjort det yttersta av sin budget. Plus för det stämmningsfulla slutet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se