Direktlänk till inlägg 14 december 2009

The Haunted World of El Superbeasto (2009)

Av astarot - 14 december 2009 09:28


Rob Zombie är tillbaka fast i lite annan skepnad nämligen den animerade sexploitationvåfflan


The Haunted World of El Superbeasto

Regi: Rob Zombie

Röster av: Tom Papa, Sheri Moon Zombie, Paul Giamatti, Brian Posehn m.fl

 


Har du någonsin undrat hur det vore om Hanna Barbera gjorde politiskt inkorrekt våldssexploitation? Nej inte jag heller. Men då skulle det se ut så här. Dr. Satan är ett gammalt mobbingoffer som beslutat sig för att ta över världen. För att nå detta anspråkslösa mål måste han få tag i den perfekta bruden, med odjurets märke på rumpan... Det visar sig vara dunderstrippan Velvet von Black som är den tilltänkta bruden. För att stoppa det oheliga giftermålet måste alltså El Superbeasto återigen rädda världen.


Allt med El Superbeasto är totalt osmakligt och inkorrekt - och det är också hela filmens egentliga poäng. För vid sidan av otaliga filmreferenser, som oftast fungerar rätt bra - speciellt den där Carrie-rippoffen som till och med fått en egen sång! - är det här mobbingfilm av högsta klass. Vi ska ju "hålla" på mobbaren, superegot och sexisten El Superbeasto är det meningen.


För min smak andas det lite för mycket sexchock med El Superbeasto, det är liksom inte riktigt lika tabu med sex som när till exempel Fritz the Cat utkom. Nuförtiden har ju sex blivit mer inkorporerat i i mainstreamkulturen än någonsin. Men visst - det är ju tecknat och då kommer man undan med en hel del - till och med ett drag som att en flock råttor som sprutar ut ur anus...eller?


Nåjo. Att bara heta Rob Zombie och göra random filmer gör ju inte automatiskt att man hamnar på zombiebloggen. Tur då att Rob var smart nog att slänga in ett gäng nazizombier i handlingen. Suzie-X är nämligen jagad av dessa genom hela filmen eftersom hon snott fürherns huvud. Just inslaget med nazistzombierna är också filmens allra roligaste eftersom årets banalaste sång ackompanjerar eländet torrt kommenterande, typ: "varför behöver en zombie en scarf?". Ja lyssna själva. Geni!




På omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Slusk

Slusk

16 december 2009 13:28

Vad kan vara mer passande än att ha en zombie som ledare för ett konservativt parti? http://www.theonion.com/content/video/zombie_reagan_raised_from_grave

http://sluskafan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se