Direktlänk till inlägg 21 december 2009

Zombie Pandemic (BETA)

Av astarot - 21 december 2009 14:52

 


Jag sitter just nu och testkör en låst betaversion av Zombie Pandemic som ska bli ett öppet PPBG (persistent browser based game) ungefär som Urban Dead. Poängen är att man tillsammans med andra spelare ska överleva i en stad övertagen av zombier - smittade av något slags virus. Såklart har militären låst staden och det är upp till oss att klara detta nya hårda liv. I början vaknar du upp som mannen  (eller kvinnan om man valt det) utan minne och måste via en adresslapp i fickan ta dig vidare.


Vid en första anblick verkar den här testversionen helt okej, men något sämre än till exempel jämförelsen Urban Dead. När man spelat ett tag uppenbarar sig däremot en något bättre historia med uppdrag och sidohandlingar. Jag tycker också att det är rätt fränt att det sker i relativ realtid. Uppdrag, eller träningsmoment man tar på sig att utföra i en timme tar således - en timme. Just nu håller min karaktär på att öva sig i prickskytte. Sen är kampmomentet i Zombie Pandemic betydligt mer grafiskt och tillför ett spänningsmoment med att man har olika räckvidd på olika vapen. Så man måste flytta sig närmare för att skjuta 9mm:ern medan zombien såklart också vill komma åt en med sina labbar.


Andra grejer man kan göra i spelet är till exempel:

- rädda andra överlevare

- ta uppdrag för att bli bättre

- träna

- samla förnödenheter

- bygg barrikader, fällor

- samla in zombier och utför experiment för att hitta ett botemedel

- gå med i en grupp överlevare, skapa en egen och hjälp varandra. Eller skit i det och bli din egen bad guy och plundra & döda....om du vill vara taskig.

- tyvärr verkar man inte kunna vara zombie :-(


Som sagt är det fortfarande en testversion och jag väntar tills buggarna är klara innan jag sätter betyg..


På omlevande då!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se