Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

Dead Rising: Chop Till You Drop

Av astarot - 8 januari 2010 16:07

 


Ja,ja, jag vet att det gått oförskämt många dagar sedan sist. Jag hänvisar allt till extrem tidsbrist och överhettning på andra plan. Hemma med sjuka barn får jag således en lucka som fylls med

Dead Rising: Chop Till You Drop

Wii-spel av Capcom

 

jag blev duktigt jävla avundsjuk på alla X-Box-spelare som satt och nötte Dead Rising när det begav sig (även om jag visste att jag aldrig skulle hinna spela dataspel). Nu när jag fixat en Wii till hushållet införskaffades såklart de zombierelaterade spel som finns och Dead Rising: Chop Till You Drop låg högt på önskelistan. Jag har inte spelat x-box-versionen och tänker därför inte jämföra, förutom titeln då - för visst låter det aningen coolare med den här undertiteln?


Nåjo. En liten stad i USA har blivit avspärrad och ingen kommer varken ut eller in - förutom vår hjälte Frank. Frank är en frilandsfotograf som tror att han har värsta scoopet på gång och lyckas flyga sig in för att landa mitt i ett köpcentrum a la Dawn of the Dead. Väl inne upptäcker han att det är zombieepedemi på gång såväl som en konspiration som han blir mer och mer involverad i. Genom småuppdrag utvecklar sig storyn allteftersom medan allt som ligger på golvet eller lite varstans kan användas som vapen: gräsklippare, spadar, stekpannor, kuddar. Och det är väl egentligen spelets behållning. 1000 sätt att döda zombier på, mer än så kan man väl inte begära?Jag tycker Frank är för dryg och mysteriet för ointressant så allt fokus riktar sig på zombieslakt (och att rädda folk). Spelplanen är ovanligt fri - så även om man fått ett uppdrag kan man lubba omkring lite varstans på vägen mot målet och zombierna är härligt långsamma så de går att springa förbi om de inte är alltför många. Det känns helt enkelt som att spela Romeros Dawn of the Dead även om jag än så länge saknar Hare Krishna-zombien...


I början var styrningen lite obekväm men efter några olika vapen börjar man ganska snabbt lära sig och snart är det riktigt skön känsla i spelet. Antagligen är grafiken sämre än originalspelet men som vanligt uppväger nog spelkänslan - i alla fall för mig som fortfarande tycker att typ Last Ninja är höjden av skönhet.


På återlevande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se