Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

The Walking Dead + teveserie = sant!

Av astarot - 21 januari 2010 09:06

 

Tjohoooo!! Kung! Geni! Helvete! Superlativen tar knappt slut! Här har man precis avslutat bok 4 i Kirkmans utomordentligt bra zombieserie The Walking Dead så landar nyheten om att Frank Darabont (The Shawshank Redemption/The Mist) både skriver och ska regissera pilotavsnittet i den nya serien The Walking Dead. Förutom Romero känns det som att valet inte kunde bli bättre. Och det känns faktiskt som att det satsas från bolaget AMC:s sida.


Jag brukar inte vara nån nyhetssajt, men vissa nyheter kan man bara inte låta bli att jubla ut över världen! Så här skriver Vareity:


AMC is venturing into zombie-drama territory with multi-hyphenate Frank Darabont.

Cabler is close to finalizing one of the richest development deals ever with Darabont to write and direct a series adaptation of the Image Comics graphic novel series "The Walking Dead," penned by Robert Kirkman. Gale Anne Hurd of Valhalla Motion Pictures and David Alpert of Circle of Confusion are also on board to exec produce.

Project is set among a group of zombie survivors of an apocalypse who are led by a police officer, Rick Grimes, in search of a safe place to live. Numerous editions of the "Walking Dead" graphic novels have been published since 2003.

Joel Stillerman, AMC's senior veep of programming, production and original content, said the project appealed to the cabler because of "the quality of the storytelling" in Kirkman's work. The series will stay faithful to the tone of the original novels, he said.

"This is not about zombies popping out of closets," Stillerman said. "This is a story about survival, and the dynamics of what happens when a group is forced to survive under these circumstances. The world (in 'Walking Dead') is portrayed in a smart, sophisticated way."

Stillerman noted that the cabler's annual "Fear Fest" movie showcase around Halloween is one of AMC's most popular programming events of the year. "We've got an audience that loves this kind of material," he said.

Darabont and Hurd pitched the project to AMC and several other outlets. There is no studio attached yet. The duo's involvement made the project a must-have for the cabler, Stillerman said. "These are two world-class filmmakers who are also brilliant storytellers with experience in the fantasy genre," he said.


Erkänn! Det här kan bli tevehistoria!


på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yakky

21 januari 2010 10:10

Haha, otroligt underbart!

 
Erik

Erik

21 januari 2010 11:27

YESSSS!! Det här är vad jag har önskat mig i flera år nu. Hoppet för en tv serie lugnade sig när jag förra året hittade Dead Set, men det här är som om någon påriktigt har hört mina böner om gore och horror.

Tack för upplysningen! Nu kommer det att bli en glad dag för mig.

Stay dead och skål!

// Erik

http://erik.ratata.fi

 
Ingen bild

Peter

17 mars 2010 10:59

Mer Zombies åt folket!!!

 
Milla

Milla

7 juni 2010 10:39

hej. intressant blogg :D
tänkte fråga ifall du vet vart man kan få tag i serietidningar med the walking dead? har letat överallt känns det som :)

http://amaibasho.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se