Direktlänk till inlägg 19 mars 2010

[REC]2 (2009)

Av astarot - 19 mars 2010 09:20

 

Såhär arg blir jag om du klagar på att jag uppdaterar för sällan! Jag försöker. OK?


[REC]2

Regi: Jaume Balagueró & Paco Plaza, 2009

Medverkande: Manuela Velasco, Javier Botet, Jonathan Mellor m.fl

 


Alltså, filmer som tar vid exakt vid den tidpunkt föregångaren slutade är fan ofta bra. Kolla bara på Fritt Vilt, Tillbaka till framtiden och så nu [REC]2. Inte för att filmen på något sätt överskrider det som var skrämmande med ettan, nej – men den för åtminstone historien vidare i en ganska oförutsägbar riktning.


Som sagt, filmen börjar med att vi får se Angela släpas bort från kameran. Ute på gatan tillkallas ett räddningsteam som ska följa med en läkare in på ett uppdrag – som strax visar sig vara av ytterst hemlig karaktär.  Samtidigt smyger tre kids via avloppet in i det inplastade huset och hamnar snart i en uppgörelse mellan gott och ont. Check it out:
Det är svårt att skriva om [REC]2 utan att avslöja alltför mycket. Så vill du absolut inte veta någonting alls om filmen slutar du läsa här. Har du slutat? Nähä? Nu då? Bra! Det verkar nämligen som att Jaume Balagueró tittat några gånger för mycket på Exorcisten. Alltså automatiskt hur bra som helst! Jag gillar i normala fall inte den där blandningen av zombier och demoner men i [REC]2 funkar det faktiskt. Jag menar – vem blir inte peppad av gutturala, slemmiga och våldsamma småungar? Det finns också någonting uråldrigt över demonisk besatthet som tilltalar mig ordentligt. Det är som att titta på en krokodil eller en kräfta och inse att de funnits jävligt länge på jorden. Lät kanske flummigt, men jag tror du fattar vad jag menar. Nu återstår fortfarande frågan om de här ens är zombier – dör de innan de förvandlas? Jag tror inte det. Besatta människor, demoner alltså…


Tyvärr lider filmen av lite sämre uppbyggnad än originalet och ett par sämre skådespelarinsatser. Den där läkaren de följer med in tycker åtminstone jag är lite för överdriven. Men som alltid med uppföljare tror man att ”more is more” medan det egentligen är tvärtom. Visst är det kul att se en massa ungar slemma omkring men det blir lite för mycket när det blir hur många som helst. Den där smygande skräcken infinner sig liksom inte och därför kan man lätt jämföra [REC]-serien med Alien där uppföljaren också blev mer en actionfilm än skräck. Däremot fungerar delar av slutet riktigt bra – som när de måste fånga in Niña Medeiros på vinden för att försöka extrahera lite blod – huga, jamen kolla bilden. Urk…


På omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yakky

19 mars 2010 20:17

Oj, hur har jag kunnat missat detta? Ettan var ett mästerverk och ser verkligen fram emot att få se tvåan! Tack till Zombiebloggen!

 
Guger

Guger

22 mars 2010 19:52

Jo men visst var REC 2 bra... men platsar den på z-bloggen, nu när vi som sett den vet vad vi vet?

Fick min version av Survival Of The Dead i brevlådan idag och plöjde den ju såklart direkt... Gör så du också Jonas så vi kan diskutera och analysera!

http://www.gugerart.com

 
Ingen bild

astarot

29 mars 2010 08:38

Jonas?
Ja, jag SKA se den!!! För många ungar som springer omkring hela tiden... försökte två gånger i helgen..

 
Ingen bild

Viktor Timonin

1 april 2010 00:34

Jag vart ganska besviken när jag såg den här film.. :( Demoner? Vad i? Jag menar visst jag tyckte jo om filmen. Men jag vill verkligen inte se den som uppföljaren till [REC] 1.

 
Ingen bild

astarot

1 april 2010 16:32

Nej, jag vet Viktor. Det här är en helt annan film, men eftersom den ändå var okej så fick det gå an. Jobbigt att folk ofta gör zombier till demoner - verkar som att de tror att det blir fränare och fräschare. Frågan blir - vem vill ha fräscha zombier?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se