Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Happy Zombie Jesus Day!

Av astarot - 1 april 2010 10:46

 


Ja, så är zombiehögtiden i de kristna länderna äntligen här. Det är ändå märkligt hur länge man har kunnat mörklägga Jesus återuppståndelse som en med tal och förmågor i behåll.

Som många vet så sattes bibeln ihop ungefär som den ser ut idag  år367 e.kr där det beslutades vilka skrifter som skulle ingå. Dessutom redigerades det kraftigt i texterna. Jag har genom efterforskningar i paritet med Robert Langdon lyckats hitta originalskrifterna efter Jesus återuppståndelse. Jag tänkte att det skulle passa bra att publicera dem här lagom till påsk. Översättningarna från oringinalspråket är mina, men jag har även förlitat mig på den svenska bibelns översättning för att peka på de enorma likheterna. Nåväl, här följer Lukasevangeliet 24: 36-47 i original:


36Medan de ännu talade stod han plötsligt mitt ibland dem och hälsade dem: "Graaahhgh" 37 De blev rädda, och i sin förskräckelse trodde de att det var en ande de såg. 38 Då sade han: "grmmbghhhh? 39 gggghhhhhh!" 40 Och han sträckte fram sina händer. 41Då de av idel fasa och förvåning ännu inte kunde tro, frågade de honom: "Vill du ha något att äta här?" 42 De räckte honom en bit stekt fisk, 43 och de såg hur han tog den och kastade den på marken.

44 Han sade till dem: "RRRaaarrgh!" 45 Sedan öppnade han deras magar så att han kunde komma åt inälvorna. 46 Och han sade till dem: "rlghgll” 47och de fick syndernas förlåtelse genom omvändelse och drog ut för att förkunnas hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.


Vad denna förkunnelse handlar om är väl inte så svår att räkna ut vad? Nåväl. Hoppas ni får en fantastisk zombiehögtid med traditionsenlig inälvsmat.


på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Slusk

Slusk

1 april 2010 11:18

Underbart!
Påsk Mortem!

http://sluskafan.blogspot.com

 
Ingen bild

Viktor Timonin

3 april 2010 22:43

Haha! Hur bra som helst.

 
Ingen bild

Carro

8 april 2010 11:33

Hejsan! Vi skulle vilja få kontakt med er på grund av att ni gillar Zombies. Det gäller vårt lag på brännbollsyran "de dödas sällskap" Maila: (carro83umea@hotmail.com)

 
Nocturnia

Nocturnia

19 april 2010 16:41

Hahaha ^^

http://www.nocturnia.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se