Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Mediumfamilj uppätna av Zombier!

Av astarot - 21 april 2010 09:00

En rubrik En Ding-ding värld skulle ha kunnat mörda för... eller Expressen om jag tänker efter...


I vilket fall som helst så inkorporerades stora delar av Romeros Night of the Living Dead i förra avsnittet av den övernaturligt småputtriga serien Medium (säsong 6, avsnitt 6). Alison, som ju alltid drömmer knasigt slängs in som Barbara i filmens handling och måste komma på varför hon vaknar a la Terror på Elm Street varje natt - med klösmärken och bett från drömmen. Vi som tittar fattar som vanligt snabbare vem som är dagens mördare eftersom det alltid är den person som "verklighetens" fall handlar om. Men det gör mindre tycker jag.

Kul idé och snyggt genomförd - nu tycker vi bara synd om Romero som, som vanligt, inte får ett rött öre när folk manipulerar med hans gamla klassiker.


Kolla här när Alison introduceras i filmen:"Sa du det där i svartvitt?" - rätt kul va? Sen är titeln på avsnittet: "Night of the Living Dead - Bite me!" förvisso fyndig eftersom hon ju blir biten, men då "bite me" också betyder, typ, att man räcker upp långfingret till filmen (trots att det ju handlar om en hyllning) blir det också lite väl kaxigt. SÅ bra är inte Medium. Att man omotiverat och utan emfas slänger in Elvira - Mistress of the Dark i detta halloweenavsnitts inledning är däremot smått genialt.


På omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Cobb

Cobb

21 april 2010 10:38

HA! Det där var ju kanonkul! Gillar när tv-serier gör såna där grejer... (Vilket antagligen är varför jag avgudar Spaced).

http://cobb.wordpress.com

 
Ingen bild

Mark

21 april 2010 11:08

lite roligt är ju då också att Jake Weber som spelar hennes man var med i nyinspelingen av "Dawn of the dead" från 2004.

 
Ingen bild

astarot

21 april 2010 12:49

Ja, absolut. Och att han dessutom frågar om "den där filmen där de är inne i ett varuhus" visas på tevens zombiemaraton inför halloween...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se