Direktlänk till inlägg 13 maj 2010

(O)livets seger över döden

Av astarot - 13 maj 2010 08:21


 

Jaha! Så är en av den krista världens största mörkläggningar åter över oss. Här ovan ser ni ett av dessa typiska försök att förändra bilden av historien. Ni som följt bloggen vet antagligen redan att Jesus var en zombie och han tilläts härja på jorden i 40 dagar efter sin återuppståndelse innan de tog honom av daga. Bästa sättet att mörka det här på? "Nää, jag har inte gjort nåt. Han är i himlen.."

Påsken firas nuförtiden till minne av att Jesus lämnade jorden och fördes till himlen. Men eftersom många på den tiden var inblandade, eller åtminstone vittnade om Jesus och hans lärjungars framfart tog det ganskla lång tid innnan det kunde firas ordentligt. Förvisso var väl kristendomen inte så stark här i början men att det tog hela 300 år innan påsken började firas ordentligt berodde på att man var tvungen att iscensätta och strukturera en helt ny berättelse kring Jesus. Därför startade man massiva kampanjer under medeltiden med skådespel som skulle berätta om Jesus himlafärd - himmelsfärdsspel kallade - och inte den sanna berättelsen om varför Jesus huvud hade stor betydelse i hans andra hädangång.

Tyvärr har allt originalmaterial från texterna i bibeln angående detta förstörts men det finns hänvisningar att hämta från folkliga berättelser och etsningar djupt begravna i kyrkans nedre regioner...

Och för alla er som undrar varför det är RÖD dag på de flesta kristna högtider kan erinra sig blodets färg och nu förstå varför.

ha en (o)trevlig helg!
astarot

 
ANNONS
 
Livi

Livi

19 maj 2010 23:57

Hi - we've recently created a zombie website www.zombiesdefined.com - it's still early days and a lot of sections are still under construction, but we'd really appreciate it if you could check it out an let us know what you think. Also would it be possible for you to link our site ? We would of course return the favour and link your own !
Hope to hear from you,
Livi
(ZombiesDefined)
http://zombiesdefined.com

http://www.zombiesdefined.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se