Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

BioDefense: Zombie Outbreak

Av astarot - 20 maj 2010 11:38


 


Och nu lite nyheter från min hemstad Umeå. Ja, nyheter och nyheter men väl en recension av umeåbaserade spelutvecklarna Resolutions zombiestrategispel.


BioDefense: Zombie Outbreak


BioDefense är ett strategispel i realtid till iPhonen som är nästan exakt hur grymt som helst. Det är det spel jag betalat mest för - trots att jag fick det till introduktionspris men ändå lätt skulle lagt 22 pistoler på som det kostar idag.

Upplägget är rasande enkelt.

Du har en bas som till varje pris ska skyddas. Till din hjälp har du smattrande kulsprutor, lampor, två olika energikällor samt missiler. Dessa används till att, så länge som möjligt, överleva attackerna från en ständig ström av zombier. Den där ständiga strömmen blir till slut övermäktig och tillför spelet det mått av spänning som behövs. Ibland kommer det stora zombievalar(!) och är du inte på din vakt är halva lägret förstört. Idén med att man måste söka sig ut i mörkret för att komma åt den giftiga energi som ger möjligheten att expandera är också det en strategisk fälla som felaktigt unyttjad - eller tajmad blir ett stressmoment man helst ville slippa.


Spelet är nästan perfekt avvägt, och det är detta "nästan" som sänker betyget från full pott. För när väl basher-zombierna och Hatcher-zombierna kommer samtidigt vet man att det snart är kört. Trots alla uppdateringar man slösat kraft på. Speciellt som energin från giftpoolerna börjar sina ordentligt.


Men, men. Detta är bara ett litet smolk i bägaren. För BioDefense: zombie outbreak ger mycket för den lilla slanten och jag hoppas det uppdateras snart med nya små uppdrag att klara av - för de tio första räckte inte länge ;-)



Så - Heja Umeå helt enkelt!


på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yakky

20 maj 2010 14:58

Dags att stjäla sambons iPhone nu igen då..

 
Ingen bild

astarot

21 maj 2010 09:10

Gört! men sambon lär inte få tillbaka den på ett tag ;-)

 
Ingen bild

CliffDark

9 augusti 2010 20:05

Finns det här spelet på nån websida så man kan lira på datorn? :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se