Direktlänk till inlägg 18 juni 2010

Pentagon skapar zombier (igen!?)

Av astarot - 18 juni 2010 10:48

 

Mark Roth, forskaren bakom Pentagons kanske mest spejsade forskning arbetar med att göra zombier av den mindre kannibalistiska karaktären. Steg ett: kväva de sårade. Steg två: placera dem på is. Steg tre: nazizombier!


Biokemisten Roth som arbetar vid Fred Hutchinson Cancer Center har forskad om skendödhet i flera år. Inspirerad av sambandet mellan kyla och syre som uppstår hos djur i dvala har han experimenterat på bland annat råttor som han också lyckats återuppliva.  "Många djur går i ide över vintern, och de har två viktiga egenskaper: De blir riktigt kalla, och de använder mycket lite syre", säger Roth till Danger Room. "Så vi ville veta vad som är förhållandet mellan dessa två funktioner "


Även om den exakta mekanismen genom vilken det fungerar ännu inte har upptäckts konstaterade gruppen att det pågår vissa sub-cellulära processer där det egentligen borde inte vara några. Kolla själv på ringmaskcellerna:


Nu väntar vi bara på filmbevis av mänskliga celler, eller hur? Nåväl, Roths metod är tänkt att kunna hjälpa läkare att till exempel rädda traumapatienter och förbättra oddsen att överleva och förebygga hjärn- och organskada. Roth förutser en drog som kan kombinera rätt relation mellan syrebrist och hypotermi, utan farliga biverkningar.Långt innan han skapade zombie-råttor för Pentagon blev Roth fascinerad av tanken på odödlighet. Nu har han hittat ett sätt att stoppa liv och återföra det i åtminstone ringmaskar. Roth upptäckte att om man avbröt vissa varelsers syretillförsel i precis rätt tid så dör de inte. Istället kommer faller de i ett slags skendött tillstånd. Ett andetag, hjärtat slutar slå och sår slutar blöda. Samtidigt stängs hjärnan av utan några bestående skador. Roth säger att om man till exempel blir skjuten är det precis vad man behöver för överlevnad. När såren är åtgärdade kan man föras tillbaka till livet, så gott som ny – allt som behövs är en dos svavelväte som hämmar kroppens syreupptagning.


Detta är såklart varför Pentagon är inblandade. Soldater som blir sårade kan frysas ner och återupplivas till fullblodade nazizombier. För vi, visa av Pentagons förehavanden och zombievirusets förmåga att nästla sig in i all forskning om supersoldater vet ju exakt var det här slutar. Eller hur Dr. Freudstein och Dr. West?


På återlevande

astarot

 
ANNONS
 
Stefan

Stefan

18 juni 2010 17:51

Underbara nyheter du snokar upp! Ni har ju bra klimatförhållanden där uppe för att kunna experimentera ;-) Nazizombier har ju länge varit en favorit. Men efter att precis ha läst klart en Stalin-bok så skulle det inte va så dumt med bolsjevikzombier också. Finns väl inga såna på film än så länge vad jag vet iaf :-)

http://www.rysarnytt.se

 
Alexander

Alexander

20 juni 2010 23:03

Ha ha Amerikanska nazizombier?
Nei, själv tycker jag at det här påminner mer om 245 Trioxin från Return Of The Living Dead.

http://www.comicspace.com/skinrash

 
Ingen bild

Yakky

22 juni 2010 23:09

Intressant!

 
Didi Darko

Didi Darko

19 juli 2010 17:07

Den där zombien är så cool.

http://akindofmagic.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se