Direktlänk till inlägg 22 juni 2010

Zombie Noir blir The End

Av astarot - 22 juni 2010 10:38

    

Denna lilla zombiefilm från 2007 är upptakten till ett långfilmsprojekt som drar igång under sommaren i Sällstorp. Som ni ser är inspirationen hämtad från samma källa som för Night of the Living Dead - Last Man on Earth - blandad med kraftig noirestetik. Det man kan säga om det är väl att det känns lite trist med berättarröst men annars verkar ju upplägget bra för en långfilm. Lite Last Man on Earth och lite Utpressning kan bli en rätt schysst blandning. Djupa skuggor och vridna vinklar passar dessutom väl i en zombiefilm. När filmskaparna dessutom säger sig hellre fokusera på stämning än hoppatilleffekter blir i alla fall jag peppad på slutresultatet.


Lågbudgetkortfilmer i all ära, det görs ju en hel del intressant. Men det är fan dags att satsa lite större, lite längre. Vi behöver en ny generation filmskapare som driver en annan form av populärkulturellt berättande istället för att bara göra komedier eller ännu en Beck-film. Med det kunnande och intresse det finns för skräckfilm och thrillers i detta land borde vi kunna producera filmer som åtminstone matchar den norska nya vågen med Fritt Vilt, Död snö och Rovdyr... Vi behöver folk som vågar och folk som är villiga att investera lite (ja, vi snackar om rätt små summor pengar för att göra högkvalitativ skräck - jag lovar).


Hoppas nu på att The End som produceras av Sara Johansson på Yellow House Productions kan bli en långfilm att stoltsera med. Lycka till... som fan.på återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yakky

22 juni 2010 23:22

Såg mysigt och trevligt ut! Kör hårt!

 
Ingen bild

13monkey

23 juni 2010 10:42

Tack för de fina orden.

Filmprojekt: The End
(Facebookgrupp)

http://yellowhouseproductions.se

 
Den Lekande Människan

Den Lekande Människan

23 juni 2010 14:30

Spännande projekt!
Instämmer också i din efterlysning av en ny generation filmskapare som tänker lite längre - och får möjlighet att driva sina projekt ända fram.

http://www.denlekandemanniskan.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se