Direktlänk till inlägg 28 september 2010

High School of the Dead

Av astarot - 28 september 2010 09:49

 

Ta valfri zombierulle av Romero och så tar du bort Romero. Lägg till att allt är tecknat så har du


High School of the Dead

Producerad av: Madhouse


Teveserien High School of the Dead är baserad på mangan med samma namn och produceras av gänget bakom rätt hyfsade Death Notes och inriktar sig på ett gäng skolungdomars kamp för överlevnad under zombieapokalypsen. I skolan  sprids viruset snabbt och några kids teamar ihop sig (”teamar ihop sig” tänker du, ”det är ju knappt begriplig svengelska”. ”Nä, än sen då” tänker jag ”jag skriver väl som jag vill på min jävla blogg”.) för att påbörja ett krig som inte bara för dem öga mot öga med de odöda. Det finns alla sorters ondskor i denna värld.


Zombierna är kungligt otrevliga, actionscenerna fartfyllda och stämningen faktiskt ibland på topp. Anledningen till att vi får ta bort Romero ur den här historien är att, den förvisso inte helt saknar politiska poänger men att, den explicit inriktar sig på de kvinnliga karaktärernas könsattribut. Således mycket guppande bröst och underklädesscener. Jag menar, vem behöver se skoltjejers trosor i typ slow motion under hejdundrande zombieattacker? Inte jag. Nu är det här inte något nytt fenomen för animegenren men oavsett om man tycker att det är moraliskt tvivelaktigt utförs det såpass utstuderat att det faktiskt stör själva handlingen. Och det är faktiskt inte bra. Alls. Jamen, kolla själv det är helt sjukt! Fast i och för sig, nu kan de ju sälja ännu fler såna där märkliga samlarfigurer på små nakna tjejer med jättebröst...


Det är också stora problem med karaktärerna och vad serien egentligen ska fokusera på. Efter att ha sett fem avsnitt känns det mesta aningen rörigt och jag hoppas att serien snart landar tydligare som en action-survival eftersom det är seriens styrka. De lyckas nämligen inte skrämma eller bygga trovärdig dialog – det är ingen The Walking Dead det här – och med en tydligare inriktning på det fartfyllda tror jag att många kommer att uppskatta serien bättre. Jag menar, det behöver ju inte vara Dawn of the Dead hela tiden – ibland räcker det faktiskt med schyssta zombier och ett gäng vapen med efterföljande splattervåld, eller hur?


Här kan ni i allafall se första avsnittet "Spring of the Dead" i tre delar, lite småking ändå. Jag menar, What the fuck is going on!?!:
Fortsättningen får ni hitta själva..


på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se