Direktlänk till inlägg 30 september 2010

Zombiekrig

Av astarot - 30 september 2010 08:41

 

Alltså, idag har jag nåt så jävulskt ont i huvet. Tänk dig sälv att vakna med en yxa i tinningen så vet du ungefär hur det känns. Rätt skönt. Bästa sättet att råda bot på detta, förutom att käka migräntabletter är förstås att skruva upp volymen till elva och lyssna till trash på svenska.


Zombiekrig heter bandet och tack vare det så hamnar de såklart på dessa blodsbestänkta sidor. Bandet från Göteborg levererar trash som det lät i förra årtusendet - det vill säga snabbt, hårt och riffigt. Att texterna är på svenska förhöjer ibland stämningen och sänker tyvärr densamma ibland. För säga vad man vill om modersmålet, det passar inte riktigt så bra som stämningsfyllda undergångsbetraktelser om man inte kan hantera det riktigt riktigt bra. På engelska kan man häva ur sig klyschor utan att någon reagerar eftersom det liksom tillhör genren. Så när det blir för naturtroget sjunker trovärdigheten. Bandet säger sig vara inspirerade av bland annat Carcass och kanske är det i deras underfundiga politiska texter Zombiekrig borde plocka lite russin.


Möjligen är inte det här så viktigt för många lyssnare men som textnörd - som jag som kan lyssna på i princip vad som helst bara det är bra text - får man ett haltande intryck. Sedan kan det också vara svårt för Zombiekrig att vara helt politiska, för med namnet och uttrycket kan de lätt hamna i ett punkfack de kanske inte vill vara i? Jag menar, de vill ju vara ÄKTA trash.


I vilket fall är ju musiken klockren även om vissa solon kanske är lite för mycket... Hade jag varit tretton, eller trettioett, hade jag lätt ristat in Zombiekrig med en förskärare på underarmen. Nu nöjer jag mig med att bre en macka och göra ett Z med kaviaren. Vissa låtar, som "Håll käften, ge mig dina pengar", har också en lysande käftsmällattityd som jag gillar. Bara de här två raderna från just nämnda låt är ju lätt king:


"Ännu en gång - i händerna på ett riktigt jävla svin.
Ännu en gång - man tänker så - man tar sitt eget liv."


Det anarkistiska anslaget i bandets texter är också tydliga i en intervju på Slavestate där sångaren Axel säger att "det handlar om att sparka till höger och vänster, det handlar om att hata uppåt och neråt". Nu hoppas jag att det inte betyder att de är centerpartister...


Nå. Nu ska vi bota migränen med ett par låtar från skivan "Undantagstillstånd":
Ahhh.. skönt för hjärnan. Förresten, här är Zombiekrigs myspacessida.


På återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

4 oktober 2010 00:13

Du är väl medveten om att all denna text som du har skrivit skulle kunna vara ett par minuter skriven film? Typ, 2 sidor filmmanus. Skriv nu. Jag tänker gå och röka. Bara så du vet. Du skriver, jag röker.

http://allamagoosalum.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se