Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010

Zombier, våld och omoral

Av astarot - 14 oktober 2010 13:48

 

Det ni ser här uppe är ett föredömligt användande av zombien i politiskt syfte. I Montreal, Kanada pågår nämligen i veckan ett yttrandefrihetsmål gentemot filmmakaren Remy Couture.


Via några kortfilmer, döpta till Inner Depravity utforskar han en obehaglig seriemördare som i drogrus och psykoser har sex med sina kvinnliga offer. Inte ens sexscenerna i hans filmer är på riktigt - ren fiktion alltså, till skillnad från till exempel hardcoreporr eller von Triers Idioterna. Men ändå för magstarkt för regeringen i Kanada som helt sonika skickade ut snuten för att hämta honom. Nu står han åtalad för skapandet och spridandet av obscent material. Smått absurt, enligt honom själv, att bli åtalad för fiktion när det finns verkliga brott som kanske känns viktigare att ta tag i.


Där håller jag och hans supportande zombier med honom. På skyltarna står det bland annat "Verkligt åtal för låtsasblod" vilket säger en hel del om det sjuka i liknande åtal som hämtade från 1980-talet.


I Kanada verkar det just nu pågå en hetsjakt mot subversivt material. Bruce LaBruce bögzombiefilm blev förbjuden att visa på Melbourne internationella filmfestival och ännu en lågbudgetfilm Young People F**king blev grunden till att  i Ottawa förbjuda statligt stöd till stötande filmer. Nu ska vi väl bara tillsätta en utredning som bedömer allt utom Åsa-Nisse och Göta Kanal 7 som stötande så kan vi slippa alla obehagliga känslor vi ändå inte VILL känna. Eller hur? Ungefär som SD:s förslag att inte ge pengar till provocerande kultur. För vem vill inte ha kul när man ska se på kultur? Det hörs ju i ordet!


Nä. subversivt, samhällsomstörtande, utmanande, grotseskt, svinigt material har lika stort existensberättigande som roligt eller romantiskt. Till och med zombier förstår det.


på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

14 oktober 2010 21:07

Hur går det med vår film? Har du skrivit klart den? Då går jag och röker så länge...

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Gustav

Gustav

15 oktober 2010 10:31

Hur går det med vår bok? Har du skrivit klart den, eller har du övergått helt till politiken?

http://www.gugerart.com

 
Ingen bild

astarot

15 oktober 2010 10:39

Fan vad ni tjatar! Fatta att det tar minst en arbetsvecka att skriva ett inlägg i bloggen...

 
Gustav

Gustav

15 oktober 2010 10:46

Men... då borde det ta ungefär en halv lunchrast att skriva klart boken.

http://www.gugerart.com

 
Ingen bild

astarot

15 oktober 2010 10:55

Gustav, nu får du ta det jävligt lugnt....

 
Gustav

Gustav

15 oktober 2010 10:56

För annars....?
Du är ju pacifist Jonas... har du glömt det? ;)

http://www.gugerart.com

 
Ingen bild

astarot

15 oktober 2010 10:59

man kan ju göra undantag... ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se