Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010

Doghouse (2010)

Av astarot - 20 oktober 2010 09:01

 

Yiehaaaahahhahaaa! Motorsågning...Whrrr...whrrrr...whrrrrmmmmmmmrmrmm
rm.

Den här filmen jämförs på den svenska devedeutgåvan med både Shaun of the Dead och Zombieland, men det är då rätt kraftigt lurendrejeri. Varken humorn eller zombierna eller karaktärerna eller effekterna når upp till de jämförande filmerna.


Doghouse

Regi: Jake West

Medverkande:  Danny Dyer, Christina Cole, Stephen Graham m.fl


Ett gäng grabbar, och då menar jag grabbar med stort G, tänker muntra upp Vince som just gått igenom en skilsmässa. Bästa sättet är förstås en grabbhelg borta från allt vad äkta hälfter eller sambos heter – de är ju ändå bara enormt trista människor som försöker hålla en kedjad. Gänget landar i en liten by som snart visar sig bestå av blodtörstiga och såklart kvinnliga virussmittade manshatare.


Jake West är ett känt namn inom brittisk lågbudgetfilm, bland annat med vampyractionrullen Razor Blade Smile. Och även om Doghouse inte är någon särskilt bra film är den åtminstone bättre.  Men visst blir man snabbt trött på filmer som uteslutande verkar rikta sig mot ölstinna grabbkvällar som knappt orkar ta något på allvar förutom det gemensamma puttrande föraktet gentemot det täcka könet.  Jag har absolut inget emot fiktivt våld mot vilket kön det än vara månde, men visst kan man önska sig lite finess ändå? Nähä? Var sur då! Jag sjunger som jag vill...


Doghousezombierna påminner mer om demoner än zombier och vissa virologiska konspirationer tycks vara i faggorna. Nu ser jag ändå fram emot Wests dokumentär om den brittiska moralpaniken angående 1980-talets våldsfilmer: Video Nasties! Moral Panic, Censorship & Videotape som du kan läsa om på den dyngeminenta sajten Rysarnytt (glöm inte att prenumerera på nyhetsbrevet!)


På återlevande

astarot


 
ANNONS
 
Stefan

Stefan

21 oktober 2010 17:54

Dyngeminenta, det var fan inget dåligt epitet. Du får ett fett hårdrockstecken för det \m/
Jag diggade dock Doghouse lite mer men så är jag också jäkligt svag för radiostyrda leksaksbilar i zombiefilmer. Men du gör helt rätt i att se fram emot VN.

http://www.rysarnytt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se