Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Zombiepumpor

Av astarot - 26 oktober 2010 10:29

Nej, det står faktiskt inte zombierumpor i rubriken. Skärp dig eller skaffa läsglasögon. Det var ju inte ens roligt... I vilket fall. Nu vet ju jag att det finns folk med både tålamod och konstnärlig fingerfärdighet därute. Många verkar ni vara också. Själv har jag varken tålamod eller till min stora besvikelse någon form av fingerfärdighet. Min farfar var en hejjare på att tälja och snickra och jag har fått både kåsor och slevar som är urtjusiga. Jag fattar inte ens hur man gör - eller ja, teoretiskt fattar jag. Men i praktiken.


I vilket fall så verkar varje höst människor lägga ner delar av sin själ i pumpaskärning. Kanske inte så mycket här i gamla Svedala där Halloween betraktas som någonting både dåligt och suspekt. Vill man försöka betrakta döden med lite humor så är genast kyrkan eller moralen där och fördömer. Således dags för det stora pumpaupproret? På Zombie Pumpkins kan man (mot en avgift) ladda ner i stort sett vilka mönster som helst för att förgylla den gyllene pumpan. Allt från Jason till Hello Kitty verkar vara möjligt. Vissa är så jävulskt snygga så att åtminstone jag tror att det är en bluff.


Eftersom det här ändå är en blogg som handlar om zombier tänkte jag visa ett par exempel från just detta specifika tema.


Först ut är såklart zombiekungen Fulci med en liten maskäten historia från Zombie Flesheaters:

 


Så två prylar från mannen som kan sägas ligga bakom hela den zombifierade värld vi lever i just nu. Romero såklart. Dawn of the Dead:

 


Och så den ikoniska bilden på Kyra Schon från Night of the Living Dead:

 


Den som kan förklara hur fan det går till att tälja sånt där ur en pumpa får gärna göra det. Jag menar...kolla ögat. Det finns också lite najsiga Rob Zombie-mönster, en Captain Spaulding-pumpa skulle väl inte sitta helt fel? Men eftersom det ändå är på marginalen av zombierelaterade prylar får ni själva surfa iväg för att kolla de bilderna. Jag kan väl inte göra allt! Sluta.


Sätt igång och karva nu. Halloween är bara runt hörnet ju.

på återlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se