Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Studiecirkel: Att överleva en zombiekatastrof

Av astarot - 14 januari 2011 11:18

 


Alltså, nog är det typiskt Stockholmare att behöva träning i något som för alla oss andra är självklart? Jag menar, det är ju inte precis raketforskning det handlar om när man kämpar sig igenom zombieapokalypsen. Lite schyssta vapen brukar räcka långt. Å andra sidan. Det kanske kan vara nödvändigt att det startas utbildningar för kommande generationer. Så ABF i Sundbyberg kan ha en poäng i det.


Utgångspunkten ska visst vara Max Brooks The Zombie Survival Guide. Complete Protection from the Living Dead. Med tanke på vad boken innehåller så lär det bli ett ganska vapenintresserat gäng som samlas på tisdagarna för att diskutera en kommande framtid. Eller kanske är det mer inriktat på direkt överlevnad. Då är det bara att börja bygga skyddsrum, packa allt med varor för ungefär ett halvår. För när zombierna kommer är det bara, enligt Brooks, att låsa in sig och vänta på vintern. Sedan ta närmsta spade och gå ut och slå ner iszombierna.Rätt schysst att bo i Sverige alltså, både vad det gäller kommande miljöarmaggedon och odöd dito.


Nå, i vilket fall som helst. Det lär ju bli en ganska rolig studiecirkel - iallafall jämfört med den i bokföring som jag gick för ett par år sedan. Jag tycker att de ska visa filmer och analysera överlevarnas strategier för att finputsa en perfekt plan för kommande fasor. Alltså INTE göra som Machete och hans gäng i Dawn of the Dead...eller Peter Barks mamma i Burial Ground för den delen (apropå Peter Bark - tror minsann att det är han som är den riktiga dybbuken i The Unborn, den där snorungen som håller spegeln över bebisen är ju rätt lik - eller hur?).

Info följer:


Att överleva en zombiekatastrof

Tisdag(ar) 18.30 - 21.00
ABF-Esplanaden 3C, Traviata, Esplanaden 3 C,
17267, Sundbyberg
Startdatum:15 februari 2011
Antal tillfällen:6
"Att zombier skulle anfalla oss är inte så troligt. Men kanske kan vi ändå lära oss mer om verkligheten genom zombielitteraturen och -film? Vi diskuterar bl.a vad som händer med grupper av människor i katastrofsituationer och utgår från boken "The zombie survival guide" av Max Brooks."

Allt till det facila priset av 200 riksdaler. Jag gissar att man får boken då?
på omlevande
astarot

 
ANNONS
 
tehataren

tehataren

17 januari 2011 08:04

Tack!
Den här bloggen är ett strålande initiativ och jag tänker följa den uppmärksamt!

och kanske går ABF-kursen. Eller. Nej. Det gör jag nog inte.

http://ingetdjavlate.blogspot.com

 
Ingen bild

Yakky

17 januari 2011 19:39

Fick ett sms om det idag från sambon, hon hade läst det på CSN's hemsida. Men självklart hade jag redan koll på läget tack vare dig!

Jag ogillar rollspel väldigt starkt, och tyvärr får jag en "rollspelsklubbskänsla" av den här idén. Men är man inte lika osäker i sig själv som jag är så är ju detta ett väldigt roligt initiativ. Hade varit intressant och se om det är "överseriöst" eller om dom har lite roligt och skämtar också. ;-)

 
Ingen bild

astarot

18 januari 2011 15:50

Alltså, überseriöst helst ;)
Kan ingen wallraffa och höra av sig sen?

 
herman geijer

herman geijer

18 januari 2011 22:30

Det är jag som kommer att vara en av cirkelledarna på kursen och jag tänkte göra några kommentarer på vad du säger. Först och främst vill jag ge big ups för att du tar upp ett viktigt ämne i bloggformat.

Jag tror inte vapen är grejen alls, särskilt inte om vi tänker på att zombies kan vara snabba (som i Dawn of the dead 2004). Om man inte skulle råka vara snut, militär eller vara jävligt duktig med vapen på fritiden.

Sen stämmer väl inte 6 mån som du säger att Brooks menar. Han sa väl att det tar 3-5 år för zombies att decompose om jag kommer ihåg rätt.

Den viktigaste aspekten av zombiekatastroföverlevnad tror jag handlar om den mänskliga faktorn ändå. I princip i alla filmer är det människor som freakar som gör att alla andra dör. Alltså det viktiga är att ha en bra grupp där man litar på varandra och ser varandras brister i så gott ljus man kan.

Boken ingår inte i priset.

http://abf.se

 
Ingen bild

astarot

19 januari 2011 14:25

Gruppsykologi är faktiskt the way to go! En kollektiv, ekologisk bondgård blir det...

Jag tänkte på att zombier blir stelfrusna när det är minusgrader, men det kanske var i World War Z? Alltså coolers för oss på vinterhalvåret ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se