Direktlänk till inlägg 2 februari 2011

AAAH! Zombies!

Av astarot - 2 februari 2011 12:04

 

Ni vet, det konstigaste, roligaste och absolut bästa med Romero är att han hejar järnet på zombierna. Han pekar ju ofta ut dem som filmernas verkliga hjältar - som en slags analogi av att de gör uppror mot de apatiska människorna som ändå bara är rasistiska, sexistiska och mordgalna svin. Detta trots att ju även zombierna är köttätande, ännu mer mordiska...djur? Nå i vilket fall. Det skulle ändå dröja ett tag innan vi fick veta vad som pågick i skallen hos dessa zombier. Nu vet vi... typ.


AAAH! Zombies!

Regi: Matthew Kohnen, 2007

Medverkande: Matthew Davis, Julianne Robinson, Betsy Beutler m.fl

 


Storyn får plats på ett frimärke. Ett gäng ungdomar käkar zombieglass eftersom en lastbil lyckats tippa ur sin giftiga last nära bowlinghallen där de hänger. De avlider, återuppstår som om ingenting hade hänt. Kanske bara svimmade de? Nix pix - även om de själva tycker att de är helt normala ser resten av världen dem för vad de egentligen är: groteska zombier.


Så de vandrar planlöst omkring och undrar varför de är så jädra hungriga och hur det kan komma sig att de överlever ett skott i bröstet. De kan alltså interagera med varandra helt normalt, men från utsidan ser det ut som att de bara hjärnlöst grawghlar sig fram. Det beror helt enkelt på att zombier och människor lever i olika hastighet.Visst är det nån annan film som har typ den förklaringen också? Eller drömmer jag nu? Måste tänka....


Nå, det är själva upplägget. Det är ju faktiskt rätt roligt, men jag tycker inte riktigt att det håller för en långfilm även om effekterna och vissa skämt håller humöret uppe. Speciellt som det skojas om springade zombier, sånt är jag barnsligt förtjust i. Romero menar ju att zombier inte KAN springa eftersom de skulle bryta benen... hahaha... men att återuppstå och kunna gräva sönder magar med bara fingrarna (utan att de bryts av?) är såklart helt logiskt. Jag håller självklart med Romero - tro nu inte att jag var raljerande ironisk. Zombier ska vara långsamma!


Ingen mästarfilm den här AAAH! Zombies!! men ändå rolig att se om man gillar zombier... och det gör du väl? Älskar du dem? Jaha, det får stå för dig.


Den här filmen heter Wasting Away på IMDB. Om du vill söka efter den alltså...


På omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se