Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Infectonator: World Domination

Av astarot - 8 februari 2011 15:18


Alltså. Det är helt sjukt. Infectonator kan vara ett av de roligaste onlinespelen med zombietema just nu. Samtidigt balanserar det på den knivtunna eggen mellan osmakligt och satir. Skaparna av spelet har försökt hålla sig trogen den "kultur" man zombifierar och till slut utrotar. Såeledes anpassas talbubblorna till respektive land. I Nicaragua är det mycket "Kutumbaba" medan man i Bagdad skriker "infidels" till höger och vänster. Det roligaste är att man i Danmark verkar prata någon form av holländska. Nej, vad jag menar dem det här är väl samma debatt som det var kring Resident Evil 5. Det känns inte helt rätt att utrota Afrika, just för att det liksom är ganska jävligt där redan. Å andra sidan är väl inte zombiegenren känd för att vara ultra-PK heller...Nåväl
Infectonator: World Domination

är ett smidigt litet spel med mycket skoj och ett tacksamt tema. Man ska helt eneklt utrota världen. Och för att göra det börjar man i enklaste möjliga förhållande. Man börjar med Afrika. Små byar betyder lite motstånd. Sedan infekterar man sig igenom världen, lämnar bara utplånade städer bakom sig. Till en början kan det kännas småsegt att anfalla samma by om och om igen, men när man drar in pengar och bygger på sitt virus samt utvecklar nya former av zombier börjar det hända saker. Det var faktiskt rätt roligt att utrota Helsingfors, det ska jag inte sticka under stolen. 

Det kan vara svårt att utrota hela städer, men just det gör också spelet smått beroendeframkallande. Man får ett uppdrag - typ döda 50 st och har klarat staden när man klarat uppdraget. Men iallafall jag vill helst inte lämna staden utan att ha jämnat den med marken. kan det vara massmördaren inom mig som inte kan hålla fingrarna i styr? Möjligen - jag har ju åtminstone fått massmördarutmärkelser tre gånger i spelet än så länge.

Smått genialt spel faktiskt. Jag kan mycket väl tänka mig att det här utvecklas till någonting större. Isåfall hoppas jag de behåller Amigalooken. Spela! Men akta så att inte chefen upptäcker vad du gjort de senaste timmarna, för här flyger tiden förbi.
på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se