Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

MEOW

Av astarot - 5 mars 2011 09:05

Ja hörrni. Det är ju mars månad och katterna börjar bli galna. Våran katt, kastrerad sedan typ födseln har fortfarande knasiga känningar och är mer crazy än ever. Det sitter kattflickor och skriker utanför och när han väl visar sig fattar han absolut noll vad han ska göra. Enligt sed brukar han bita dem i ryggen och trampa dem på huvet. Ser inte normalt ut.


Nå i vilket fall. Odöda katter är inte långt ifrån marskatter (fast ganska långt ifrån Marskatten i haschtomten Dr. Snuggles lilla program - fast det kanske var Puckly som var högast av dem alla?). Ovanstående lilla musikvideo MEOW av Cyriak Harris och Sarah Brown är iallafall ett av de där verken som blandar traditionell söthet med lite senmodernt zombieköttande. Denna blandning är också en av de stora orsakerna till att det gamla ruttnande monstret har tagit en så stor tugga av vår populärkultur de senaste åren. Jag tror nämligen inte att vare sig Romeros, Andrea Bianchis eller Lucio Fulcis visioner någonsin skulle slagit sig igenom till mainstreamkulturen på egen hand. För att det skulle ske behövdes liksom ett lite mildare handlag. Även om det inte riktigt är hela sanningen så är det iallafall en del av det.


Mjauuuurrrgghhhh!!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se