Direktlänk till inlägg 9 mars 2011

Grub Girl (2006)

Av astarot - 9 mars 2011 08:56

  


Hrrrmmm… Det är fan hårt att driva en zombieblogg alltså. Sånt här kollar jag på så du ska slippa…


Grub Girl

Regi: Craven Moorehead

Medverkande: Brittney Skye, Eva Angelina m.fl

 


Grub Girl är baserad på en serietidning på Glen Danzigs bolag Verotik och herr Danzig bidrar i filmen med delar av ett sleazigt soundtrack.


Filmen Grub Girl är en ganska rak porrfilm med vissa blodiga inslag och försöker, på genremässigt vis, ge uttryck för nån form av alternativitet. På 79 minuter film utgör dryga 68 minuter porrscener medan ungefär 1 minut spenderas på blod. Det lämnar 10 minuter åt en prostituerads berättelse om hur (o)livet som återlevare ter sig. Hon vaknar upp på bårhuset när två läkare har sex med henne. Hon dödar dem eftersom de inte ”knullar bra” och fortsätter sedan att berätta hur den nya situationen som ”grub”-prostituerad kan utnyttjas till hennes fördel.


Till exempel känner ”Grubbar” inte någon smärta så kunden kan göra vad de vill, förutom att knäcka ben eller skära loss bitar, allt enligt hennes hallicks regelverk. Och här kommer vi till själva ”poängen” med Grub Girl. ”Grub” är typ slang för ”mat” och ”sliten, smutsig” men mer intressant: ”en person som jobbar hårt, speciellt tråkigt och rutinmässigt”. Allt sammanfattar filmen rätt bra då detta rutinmässiga arbete, förvisso uträttat under njutning, uttryckligen görs för att tjäna pengar. De avslutande orden riktas direkt till tittaren:


Nekrofiler – de är mitt leverbröd. Jag är ändå för fan död, så tror du att jag bryr mig? Pengar är pengar era djävlar… Okej, försök inte låtsas som att du inte har fantiserat om det förut. Varför skulle du annars titta på den här kassa filmen?


Kritiken riktad direkt till sin egen publik känns utmanande och ställer frågor om det här verkligen är en porrfilm det ska onaneras till. Eller är det blandningen med ”skammen”, det förbjudna som gör det extra lockande? Denna självkritiska ådra som framställs som en provokation är rätt tunn och känns mer som ett försök att legitimera filmen, eller tilltala den del av publiken som söker någonting ”annorlunda”. Det fungerar sådär…


Vad säger det här egentligen om fantasin kring den viljelösa kvinnokroppen? Lyfter inte det här, typ som Deadgirl, också den underliggande problematiken med sexuellt våld och sexhandel? Till skillnad från prostitution som i vissa, inte så smarta, fall betraktas som ett arbete med starka, ban- och framförallt normbrytande kvinnor har den zombiefierade sexslaven ingen egen vilja. Utan vilja heller inget motstånd. Men måste man droga och hjärntvätta människor för att fostra ”bra” sexarbetare kanske det också är mer kränkande än vad köpare av sextjänster och sexualliberaler vill erkänna!


Eller är det här en attack mot porr och kvinnohandel bara för att Grubgirl kastrerar sin hallick eller att de zombiefierade kvinnorna äter upp sina sexpartners så att blodet sprutar? Tror inte det va? Sen är jag fortfarande förundrad över vem de här filmerna riktar sig till? Är det inte för mycket blod för att vara porr? Det är i alla fall definitivt för mycket porr för att vara skräck, eller för den delen överhuvudtaget sevärt. Zombieporr alltså, uppenbart inte en genre för mig.


På omlevande, snuskhumrar!

astarot


 
ANNONS
 
tehataren

tehataren

9 mars 2011 09:15

Om du visste hur många som tänder på just blod skulle du inte vara förvånad.

Tack för tipset och för att du just ser det så att jag slipper!

http://ingetdjavlate.blogspot.com

 
Ingen bild

astarot

9 mars 2011 10:11

Jo, jag har nog mina aningar. Men berätta gärna mer! Det där måste jag kolla upp nämligen...

 
HannaFindus

HannaFindus

21 mars 2011 10:32

Påminner lite om en b-film jag såg (enbart pga. titeln) - "Strippers vs. zombies". Effekterna var fula som fan och innehöll repliker som "I've HAD IT with these motherfucking zombies in this motherfucking strip club"!

http://www.nattstad.se/HannaFindus

 
Herr K

Herr K

5 maj 2011 10:40

Jag såg Grub Girl med min dåvarande flickvän för ett antal år sedan, var väl när filmen kom ut. Vet inte riktigt om jag heller kan påstå att filmen är bra som varken porr eller skräck, men tjejen gillade den iaf, haha.

http://www.herr-k.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se