Direktlänk till inlägg 27 juni 2011

The Case (2011)

Av astarot - 27 juni 2011 09:01

 


Den går på bio nu. Va?! Missade du den? Skäms. Man sitter alltid kvar under eftertexterna. Nu kanske du har lärt dig något på kuppen. The Case är "gömd" i slutet av J.J Abrams storfilm Super 8 som handlar om nånting helt annat vilket i detta sammanhang är rätt oväsentligt. Kan du din Stephen King och Stephen Spielberg vet du vad du har att vänta dig. Annat är det med...


The Case

Regi: Charles Kaznyk

Medverkande:Martin , Alice Dainard, Joe Lamb m.fl


The Case handlar om en stad där kemiskt avfall förvandlar invånarna till zombier. Spåren leder, såklart, till Romero Chemicals. Nu är det upp till privatdeckaren att lösa mysteriet och kanske hitta ett botemedel. Men tiden är knapp. Hans käresta är i fara.


Det som är roligt med den här filmen-i-filmen är att den enligt rykten ska vara gjord av kidsen som spelar huvudrollerna i Super 8. Abrams ska visst ha gett dem uppdraget att göra en zombiefilm på super 8. Handling och annat fick de bestämma själva. Därmed är det också en rätt härlig amatörfilm - även om det faktiskt märks att de är skådespelare. För såhär bra agerad brukar inte den här typen av film vara och visst är det också fusk att ha tillgång till riktiga verktyg för filmproduktion när man ska göra sin super 8-film.


Nå, om filmen Super 8 är en slags hyllning till 50-tals sci fi och Stephen King är såklart The Case en hyllning till zombiefilmen och George Romero. Och det kan ju aldrig vara fel. Upplösningen i The Case är kanske något cheezy men ändå rätt långt ifrån avslutningen på själva huvudfilmen. Visst är också Super 8 en ganska hygglig film men trogen King-inspirationen ballar det faktiskt ut rätt rejält så fort man får se monstret. Eller skulle det vara så där larvigt? Var det med flit? I vilket fall som helst tar vi vilken dag som helst hellre en zombie med tandställning. Eller hur?


Affischen ni ser däruppe. Ja, längst upp i inlägget, är en sån där fanskapad poster för filmen gjord av Yehudi Mercado.


På omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Alexander

Alexander

4 juli 2011 14:19

Är det en spruta från Re-Animator jag ser på postern?

http://zombarbie.blogspot.com

 
Ingen bild

Yakky

26 juli 2011 11:24

ACK! Den hade jag missat!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se