Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Vilgot & arbetslinjen

Av astarot - 28 juni 2011 12:44

Hej och solvärme på er alla gravplundrare!


Idag tänkte jag bara slänga in en seriestrip som på pricken fångar den politiska symboliken med vår favvovarelse zombien. Något som Romero utforskar, kanske framförallt i Land of the Dead som ju helt solidariserar med zombierna i sin revolution mot det inhängnade Fiddlers Green.


i det nya Sverige där man alltmer strukturerar ett klyftsamhälle bestående av rika & fattiga, nya & gamla svenskar och närande & tärande finns också en hel del motröster - även om man oftast måste vända sig till alternativa, eller små, medier för att ta del av dem. Här i Västerbotten är VF ett litet alternativ, ETC och serieundret Galago mer nationella sådana.


Apropå serier så publiceras varje söndag i Aftonbladet serien Vilgot & arbetslinjen som är en rätt schysst betraktelse över 2/3 delssamhället. Finns att läsa på Nätet och den för zombiebloggen relevanta strippen här:


 

Här får vi träffa en av de utförsäkrade som bor i en håla i marken. En individ bland många andra som förträngs och glöms bort för att de arbetande folket ska känna sig duktiga, få mer pengar men framförallt vara rädda att bli som honom. Med rädsla för att förlora jobbet kan vi dumpa löner, urholka facken och skapa en värld perfekt utformad för att hålla medelklassen liknöjda, skrämda, tysta medan allt mer rikedom tillfaller de rikaste procenten. Och det är ingen kommunistisk konspirationsteori. Det är bara så det fungerar.


På återlevande

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mange

14 augusti 2011 14:13

Jag trodde att denna bloggen skulle handla om zombies och inte vänsterpropaganda? Zombies om nått är ju alla som gått hemma för att sossarna tyckt att de inte kunnat jobba

 
Ingen bild

astarot

17 augusti 2011 13:11

Då trodde du nog rätt fast fattade fel...

 
Ingen bild

herman

20 oktober 2011 13:44

Grym serie. Och zombien är klart politisk, Romero beskriver skitbra olika aspekter av samhället i sina filmer. Jag tycker zombies symboliserar överklassens rädsla för pöbeln. Finns superparalleller till hur arbetarklassen sågs under 1800 talet och beskrivningarna av hur arbetare levde och tänkte.

Tack för bra inlägg!

 
Ingen bild

julia

15 november 2011 19:03

Klockrent inlägg ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se