Senaste inläggen

Av astarot - 22 juni 2010 10:38

    

Denna lilla zombiefilm från 2007 är upptakten till ett långfilmsprojekt som drar igång under sommaren i Sällstorp. Som ni ser är inspirationen hämtad från samma källa som för Night of the Living Dead - Last Man on Earth - blandad med kraftig noirestetik. Det man kan säga om det är väl att det känns lite trist med berättarröst men annars verkar ju upplägget bra för en långfilm. Lite Last Man on Earth och lite Utpressning kan bli en rätt schysst blandning. Djupa skuggor och vridna vinklar passar dessutom väl i en zombiefilm. När filmskaparna dessutom säger sig hellre fokusera på stämning än hoppatilleffekter blir i alla fall jag peppad på slutresultatet.


Lågbudgetkortfilmer i all ära, det görs ju en hel del intressant. Men det är fan dags att satsa lite större, lite längre. Vi behöver en ny generation filmskapare som driver en annan form av populärkulturellt berättande istället för att bara göra komedier eller ännu en Beck-film. Med det kunnande och intresse det finns för skräckfilm och thrillers i detta land borde vi kunna producera filmer som åtminstone matchar den norska nya vågen med Fritt Vilt, Död snö och Rovdyr... Vi behöver folk som vågar och folk som är villiga att investera lite (ja, vi snackar om rätt små summor pengar för att göra högkvalitativ skräck - jag lovar).


Hoppas nu på att The End som produceras av Sara Johansson på Yellow House Productions kan bli en långfilm att stoltsera med. Lycka till... som fan.på återlevande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 18 juni 2010 10:48

 

Mark Roth, forskaren bakom Pentagons kanske mest spejsade forskning arbetar med att göra zombier av den mindre kannibalistiska karaktären. Steg ett: kväva de sårade. Steg två: placera dem på is. Steg tre: nazizombier!


Biokemisten Roth som arbetar vid Fred Hutchinson Cancer Center har forskad om skendödhet i flera år. Inspirerad av sambandet mellan kyla och syre som uppstår hos djur i dvala har han experimenterat på bland annat råttor som han också lyckats återuppliva.  "Många djur går i ide över vintern, och de har två viktiga egenskaper: De blir riktigt kalla, och de använder mycket lite syre", säger Roth till Danger Room. "Så vi ville veta vad som är förhållandet mellan dessa två funktioner "


Även om den exakta mekanismen genom vilken det fungerar ännu inte har upptäckts konstaterade gruppen att det pågår vissa sub-cellulära processer där det egentligen borde inte vara några. Kolla själv på ringmaskcellerna:


Nu väntar vi bara på filmbevis av mänskliga celler, eller hur? Nåväl, Roths metod är tänkt att kunna hjälpa läkare att till exempel rädda traumapatienter och förbättra oddsen att överleva och förebygga hjärn- och organskada. Roth förutser en drog som kan kombinera rätt relation mellan syrebrist och hypotermi, utan farliga biverkningar.Långt innan han skapade zombie-råttor för Pentagon blev Roth fascinerad av tanken på odödlighet. Nu har han hittat ett sätt att stoppa liv och återföra det i åtminstone ringmaskar. Roth upptäckte att om man avbröt vissa varelsers syretillförsel i precis rätt tid så dör de inte. Istället kommer faller de i ett slags skendött tillstånd. Ett andetag, hjärtat slutar slå och sår slutar blöda. Samtidigt stängs hjärnan av utan några bestående skador. Roth säger att om man till exempel blir skjuten är det precis vad man behöver för överlevnad. När såren är åtgärdade kan man föras tillbaka till livet, så gott som ny – allt som behövs är en dos svavelväte som hämmar kroppens syreupptagning.


Detta är såklart varför Pentagon är inblandade. Soldater som blir sårade kan frysas ner och återupplivas till fullblodade nazizombier. För vi, visa av Pentagons förehavanden och zombievirusets förmåga att nästla sig in i all forskning om supersoldater vet ju exakt var det här slutar. Eller hur Dr. Freudstein och Dr. West?


På återlevande

astarot

ANNONS
Av astarot - 8 juni 2010 10:28

 

längst ned står det typ: "frystorkat kött av zombiekaraktär; innehåller kanske inte spår av zombiekött" :-D


Äntligen! Eller vad säger man? Rentjips i alll ära men i Japan lanseras nu "Zombie Meat" - lagrad till perfektion på kyrkogården - som består av torkade och blåa köttbitar man kan snacksa vid fredagsmyset. Tyvärr finns det endast i Japan men man kan ju tänka sig att någon av delikatessaffärerna runtom i världen snart har det på sina hyllor.


Frågan är väl bara hur väl detta slår ut. Enligt zombiebibeln The Zombie Survival Guide bör man nämligen inte äta zombiekött då det smittar de levande och skapar ännu fler odöda (att torka och sälja?). Kan i ochförsig bli en industri att försörja sig på och med tanke på utrymmesproblemen i väl befolkade länder slår man ju ett par flugor i samma smäll om man istället för begravning käkar upp varandras zombier.


Annars finns det ju någon slags sociokulturell hämndfeeling med det här också. Med tanke på hur många zombier som sätter i sig människor känns det lite mer än rätt att äta upp dem också. 399 yen kostar en påse, typ 50 spänn. Värt! Ser gott ut också:


på omlevande

astarot

Av astarot - 30 maj 2010 07:40

 


Äntligen den perfekta presenten som passar alla. En liten zombie att plocka isär och leka eller mysa med.


Nå, den lilla zombien är i alla fall ett litet underhållningspaket för många gråa söndagar. Ingen styckning av den behöver vara den andra lik(!) eftersom alla kroppsdelar kan plockas isär och bytas sinsemellan. Dessutom - och det är kanske viktigast av allt - innehåller överkroppen perfekta små mjukisinälvor. Så nu kan alla leka Day of the Dead. Choke on them!! Så vid närmare eftertanke kanske inte presenten är direkt anpassad för barn under tre år.


Jag tycker i allafall att sånt här är roligt...på återlevande!

astarot

Av astarot - 20 maj 2010 11:38


 


Och nu lite nyheter från min hemstad Umeå. Ja, nyheter och nyheter men väl en recension av umeåbaserade spelutvecklarna Resolutions zombiestrategispel.


BioDefense: Zombie Outbreak


BioDefense är ett strategispel i realtid till iPhonen som är nästan exakt hur grymt som helst. Det är det spel jag betalat mest för - trots att jag fick det till introduktionspris men ändå lätt skulle lagt 22 pistoler på som det kostar idag.

Upplägget är rasande enkelt.

Du har en bas som till varje pris ska skyddas. Till din hjälp har du smattrande kulsprutor, lampor, två olika energikällor samt missiler. Dessa används till att, så länge som möjligt, överleva attackerna från en ständig ström av zombier. Den där ständiga strömmen blir till slut övermäktig och tillför spelet det mått av spänning som behövs. Ibland kommer det stora zombievalar(!) och är du inte på din vakt är halva lägret förstört. Idén med att man måste söka sig ut i mörkret för att komma åt den giftiga energi som ger möjligheten att expandera är också det en strategisk fälla som felaktigt unyttjad - eller tajmad blir ett stressmoment man helst ville slippa.


Spelet är nästan perfekt avvägt, och det är detta "nästan" som sänker betyget från full pott. För när väl basher-zombierna och Hatcher-zombierna kommer samtidigt vet man att det snart är kört. Trots alla uppdateringar man slösat kraft på. Speciellt som energin från giftpoolerna börjar sina ordentligt.


Men, men. Detta är bara ett litet smolk i bägaren. För BioDefense: zombie outbreak ger mycket för den lilla slanten och jag hoppas det uppdateras snart med nya små uppdrag att klara av - för de tio första räckte inte länge ;-)Så - Heja Umeå helt enkelt!


på omlevande

astarot

Av astarot - 13 maj 2010 08:21


 

Jaha! Så är en av den krista världens största mörkläggningar åter över oss. Här ovan ser ni ett av dessa typiska försök att förändra bilden av historien. Ni som följt bloggen vet antagligen redan att Jesus var en zombie och han tilläts härja på jorden i 40 dagar efter sin återuppståndelse innan de tog honom av daga. Bästa sättet att mörka det här på? "Nää, jag har inte gjort nåt. Han är i himlen.."

Påsken firas nuförtiden till minne av att Jesus lämnade jorden och fördes till himlen. Men eftersom många på den tiden var inblandade, eller åtminstone vittnade om Jesus och hans lärjungars framfart tog det ganskla lång tid innnan det kunde firas ordentligt. Förvisso var väl kristendomen inte så stark här i början men att det tog hela 300 år innan påsken började firas ordentligt berodde på att man var tvungen att iscensätta och strukturera en helt ny berättelse kring Jesus. Därför startade man massiva kampanjer under medeltiden med skådespel som skulle berätta om Jesus himlafärd - himmelsfärdsspel kallade - och inte den sanna berättelsen om varför Jesus huvud hade stor betydelse i hans andra hädangång.

Tyvärr har allt originalmaterial från texterna i bibeln angående detta förstörts men det finns hänvisningar att hämta från folkliga berättelser och etsningar djupt begravna i kyrkans nedre regioner...

Och för alla er som undrar varför det är RÖD dag på de flesta kristna högtider kan erinra sig blodets färg och nu förstå varför.

ha en (o)trevlig helg!
astarot

Av astarot - 10 maj 2010 08:55

Hej hå! Eller kanske snarare "Hey Jude"?Det visar sig att "Paul is Undead" förmodligen ska bli film, innan boken ens har utkommit. Men det gäller väl att jobba snabbt för att hänga på zombievågen innan den sjunker ner i italienska hajslagsmål igen (vilket genren såklart aldrig kommer att göra).


Idén till boken lär komma från en gammal konspirationsteori som handlar om att Paul McCartney dog 1966 och ersattes av en annan typ. Detta rykte "Paul is Dead" har belagts via ledtrådar i Beatles sånger och skivkonvolut, stötts och blötts och till och med kommenterats av McCartney himself på albumet "Paul is Live".


I vilket fall som helst så kommer nu sanningen fram i sitt riktiga ljus. Enligt boken "Paul is Undead" så dödade och återuppväckte nämligen John Lennon Paul och ett oheligt samarbete inleddes därmed ordentligt. Desto blodigare blev det iochmed att ninjatrummisen Ringo och den nyligen zombifierade Harrison rekryterades. Tillsammans spred de våldsamt bra musik...med betoning på våldsamt. Beskrivningen av boken är riktigt underhållande:


"the Fab Four climbed to the Toppermost of the Poppermost while stealing the hearts, ears, and brains of smitten teenage girls. Learn the tale behind a spiritual journey that resulted in the dismemberment of Maharishi Mahesh Yogi. Marvel at the seemingly indestructible quartet’s survival of a fierce attack by Eighth Level Ninja Lord Yoko Ono. And find out how the boys escaped eternal death at the hands of England’s greatest zombie hunter, Mick Jagger."


Hoppas som fan att Mick Jagger spelar sig själv!!! Kan bli årets händelse - det år det händer.


På återlevande!

astarot

Av astarot - 28 april 2010 09:15


Haha! Sånt här tycker jag är king. Speciellt när det moddats över en googlekarta man kan scrolla sig igenom. Sådär skulle det ju typ vara - ett par kvarter bort går folk omkring helt ovetandes om vad som händer. Men snart hörs skriken bakom hörnet. Du kan styra ett gäng snutar för att hålla utbrottet stången. Bara att välja grupp och klicka den mot utbrottet. Sen skjuter de automatiskt. Spela det i större format här.


För oss som inte har tid att delta i krigandet mot de odöda kan istället ta sig hit till Zombie Outbreak Simulator där allting går automatiskt, välj bara förutsättningarna så... Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av en simulation som borde falla dig i smaken. Hade det här varit på den tiden jag bara hade en Amiga kopplad till teven hade detta varit det perfekta tidsfördrivet om det inte var nåt bra program på (jag ska erkänna en sak. Jag brukade faktiskt göra just det med spelet Nord och Syd som kunde strida helt datoriserat - hur nördig är man då?).


Jag tycker faktiskt att simuleringen är roligare än spelet...sån är jag.


på återlevande!

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se