Senaste inläggen

Av astarot - 23 mars 2012 08:47


Zombiebloggen har blivit zombiefilmsproducent!


Det handlar om den brittiska indierullen Invasion of the Not Quite Dead som är 100% fanfinaniserad. Sedan Maj 2009 har AD Lane twittrat som en galning under @indywoodFILMS för att samla in pengar till sin filmdröm och erbjuder paket där man bland annat kan få zombieroller i filmen eller sitt namn som producent på IMDB, och på filmen såklart.


När det handlar om filminspelning är det ju så att ju mer pengar man har desto större frihet att närma sig ett resultat som man bär på i huvudet, beroende på vad man spenderar pengarna på förstås. Går allt till exempelvis för dyra effekter som hade kunnat göras enklare försvinner det mesta rätt fort.


Nu har AD Lane ett fantastiskt driv och en dröm han vill uppfylla. Och visst kan drömmar ibland bli verklighet? Att stötta indiehorror är väl inte det viktigaste här i världen där barnfattigdomen ökar och förtrycket fortsätter men det här handlar också om kultur. Indieproducerad film har en större frihet att berätta historier och utmana på ett annat sätt än storproducerad film - speciellt när det gäller skräckgenren. Det är ju sånt vi vill se, eller hur?


Så stötta IOTNQD (puh! Hur enkelt var det där?) med ett par hunkor så får du ju också filmen på DVD i sinom tid. Klicka bara här och välj hur mycket du vill delta i filmen. Produktionen är igång och inspelningen startar i sommar. Gör som zombiebloggen, bli filmproducent. Följ också @indywoodFILMS, eller mig @leatherfacesays förstås, på twitter.


På återlevande

astarot

ANNONS
Av astarot - 17 mars 2012 13:49

Den sista dokusåpan är en zombieteveserie på TV6 som handlar om avdankade c-kändisar och en och annan annan kändis som måste överleva mitt under ett brinnande zombieoutbreak. Som snott från Dead Set men ändå inte är det... Alltså, vad håller jag på med nu.. Seriöst?
Tack TV6 för den faktiskt värsta smörjan i zombiens historia - so far. Ja, då räknar jag också zombieporrisarna.


Kanske, möjligen kommer seriens Hälsing Killbabs rädda scenen hon är med i i allafall?

på omlevande

astarot 

ANNONS
Av astarot - 15 mars 2012 15:06Ja, sådär ser det ut när man står i startgroparna till början av spelet


Z-Day: Zombie Apocalypse Survival Simulator

Mongadillo Studios


Det hela är överdrivet enkelt men just därför också smått genialt. Ni kommer ihåg de där äventyrsböckerna ni läste när ni var små.. VA? inte? hur gammal är du? Jaha, du hade dator när du växte upp - jag fattar.


I vilket fall. När jag växte upp var höjden av interaktivitet en helt vanlig bok, med ett helt vanligt äventyr där man kunde styra händelserna genom att bläddra till en specifik sida. Alltså typ. Du är Garamondagong och står framför en drake, vill du mata den med socker gå till sida 47. vill du tända din fackla på drakelden gå till sida 18. Vill du springa därifrån gå till sida 123. Ja, du fattar. Eller. Du fattade säkert när du såg bilden där uppe. Här i den tryckkänsliga framtiden trycker man helt enkelt på ett val istället för att bläddra. Man måste ju ha en hand ledig att raka (eller inte raka, beroende på kön) sig under armarna också.


Upplägget är enkelt. Följ storyn framåt och gör dina vägval. Men du måste välja som att du är med i en zombiefilm, annars dör du rätt snabbt. Inte för att jag ska avslöja alltför mycket men.. nä, jag säger inget. det är bäst..


På vägen samlar man på sig vapen och folk till sitt lilla gäng samtidigt som man måste försvara sig mot de levande döda. Jag har spelat ett par gånger och är mycket nöjd, trots spelets korta levnadslängd, men jag vet att det kommer en uppdatering snart - så problem solved tänker jag (är det ändå på tok för kort kan du sänka betyget med en stinkande zombieskalle). Det bästa jag gjort so far är att döda 16 zombier under en och samma attack, men då blev jag också rätt skadad och dog så småningom.


Första gången jag klarare det blev jag rätt snopen att det tog slut så fort, men som sagt, det torde bli större med tiden. Så här överlevnadsduglig var jag i allafall trots att jag inte alls hade så coola vapen som jag haft andra gånger.
En fyra för spelet är kanske lite att ta i, men jag gillar enkla (eftersom jag är för störd att spela avancerade) och snygga spel. En och annan animering kanske man hade väntat sig men serietidningsformatet är trevligt och musiken väl balanserad. Rekommenderas således.


på omlevande!

astarot


Av astarot - 5 mars 2012 21:46

Tjopp!

Som alla trashkonsumenter av rang torde ha uppmärksammat så startar den svenska versionen av Dead Set i afton på sexan. Om det inte hade varit så utstuderat krasst hade jag sett fram emot det aningen mer än nu. Jag menar, allt med robrobban borde definitivt bojkottas1000% eftersom det är precis vad han inte vill.

I vilket fall är såklart vi hälsingar ändå djupt i vår folksjäl innerligt stolta över kill-babs när hon gör en Helen Mirren i serien. Bara det gör ju själva grejen åtminstone (o)livsduglig.Eftersom jag just nu faktiskt befinner mig i häsingeskogarna på besök kan jag tyvärr(?) inte se premiäravsnittet, annars hade ni kunnat följa mina livetweetar från @leatherfacesays. Och ja, det var inte ett löfte, det var ett hot...

På återlevande

astarot

Av astarot - 6 februari 2012 10:52

Det var väl själva tusan ändå.

Romero har precis fyllt år så går filmvärldens mesta zombie och dör. Kan han ens det? Nej, såklart. Bill Hinzman a.k.a kyrkogårdszombie 1 lever för alltid kvar - odöd eller inte. Som den första zombien, i fullt dagsljus, i Night of the Living Dead var han med och förändrade filmhistorien, och sånt lever vidare för alltid.


Hinzman blev 75 bast och hade kämpat med cancer ett tag. Även om han inte var världens flitigaste aktör kan vi också se honom i till exempel Romeros The Crazies och den egenregisserade Flesh Eaters. Tyvärr dök han också upp som sin ikoniska zombie i en trist GeorgeLucasstylenyversion av NOTLD där nyinspelade scener med en 30 år äldre Hinzman inte precis gjorde filmen bättre.


Hinzman åkte också runt på en massa skräckmässor där han blev en älskad figur som ofta dök upp zombiesminkad till fansens glädje.Undras om kyrkogårdszombiedockan blir en storsäljare nu? 

Är det så här vi vill minnas honom? Ja, såklart.För oss är du alltid Zombie nr 1, Bill! Vila i frid (eller vad ska man säga?)

på omlevande(?)

astarot

Av astarot - 4 februari 2012 18:57

Ja, det är sant. Mästaren himself. The one and only George A. Romero fyller sjuttiotvå (!) år idag. Tänk dig själv att din, eller åtminstone min, farsa aktivt skulle hålla på med zombiefilm - aldrig ge upp sina politiska visioner i värld som tycks sakna sådana. Helt sjukt! Även om de senaste alstren kanske inte är mästerverk så är Romero förbannat trogen sin gamla devis att han bara gör zombiefilm när han har något att berätta. Integritet är inget den mannen saknar iallfall.


Nå Grattis Georgie!

 


Back to the graves...

astarot

Av astarot - 17 augusti 2011 13:04

Äh! Vetnivad. Det börjar allvarligt bli dags för att lägga ner det här. Jag har vansinnigt mycket att göra och skriva exakt jämt så bloggen blir för evigt lidande. Det är ju dumt att plåga någon bara för att man kan. Ändå tar jag inte bort den så möjligen kommer det sprattla till i tolvfingertarmen någon gång igen. Se det som att bloggen begravs och vad som händer efter döden vet ju ingen... eller?


Men för nu är det ett huvudskott som gäller. Och det med en av mina favvozombievisor (förutom allt med God Among Insects förstås). Här Jeffrey Lewis:på ?

astarot

Av astarot - 28 juni 2011 12:44

Hej och solvärme på er alla gravplundrare!


Idag tänkte jag bara slänga in en seriestrip som på pricken fångar den politiska symboliken med vår favvovarelse zombien. Något som Romero utforskar, kanske framförallt i Land of the Dead som ju helt solidariserar med zombierna i sin revolution mot det inhängnade Fiddlers Green.


i det nya Sverige där man alltmer strukturerar ett klyftsamhälle bestående av rika & fattiga, nya & gamla svenskar och närande & tärande finns också en hel del motröster - även om man oftast måste vända sig till alternativa, eller små, medier för att ta del av dem. Här i Västerbotten är VF ett litet alternativ, ETC och serieundret Galago mer nationella sådana.


Apropå serier så publiceras varje söndag i Aftonbladet serien Vilgot & arbetslinjen som är en rätt schysst betraktelse över 2/3 delssamhället. Finns att läsa på Nätet och den för zombiebloggen relevanta strippen här:


 

Här får vi träffa en av de utförsäkrade som bor i en håla i marken. En individ bland många andra som förträngs och glöms bort för att de arbetande folket ska känna sig duktiga, få mer pengar men framförallt vara rädda att bli som honom. Med rädsla för att förlora jobbet kan vi dumpa löner, urholka facken och skapa en värld perfekt utformad för att hålla medelklassen liknöjda, skrämda, tysta medan allt mer rikedom tillfaller de rikaste procenten. Och det är ingen kommunistisk konspirationsteori. Det är bara så det fungerar.


På återlevande

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se