Senaste inläggen

Av astarot - 7 april 2011 09:30

Visste ni att jag har varit med i en skytteklubb? Nej, knappt jag heller. Hade totalt glömt bort det tills jag hittade de här måltavlorna. Det var himla längesen, var bara luftpistol och jag tror att det var i Alfta skytteklubb - om det finns en sån?


I vilket fall så med den sprudlande zombievågen är det ju inte helt förvånande att det dyker upp alternativ till älgar och vildsvin. På till exempel Zombie Targets och Zombie Ammo kan man beställa måltavlor med lite olika zombier att träna skytte på. Jag vet inte ens om det är roligt eller ens nödvändigt men konstaterar faktumet att zombien är här för att skjutas på - som ett djur. Kan det här vara den nödvändiga träningen inför den oundvikliga zombieapokalypsen?


Som ni ser där uppe kan man öva på nazizombien Hans, men också en zombieclown har sitt värde:

 

Eftersom hatet mot Usama bin Ladin inte precis avtar i det skjutglada landet i väst - där tavlorna finns att köpa - är det ännu mindre förvånande att Zombieusama dyker upp, eller hur:

 


För jämställdhetens skull finns det såklart kvinnliga zombier också. Är det bara jag som börjar känna avsmak inför hela den här grejen? Eller är det bara de gamla vanliga magkramperna som spökar?

 

Nå, nu kan jag fan inte komma på en enda pryl som inte har zombifierats... men det lär väl dyka upp fler grejer på denna hungrigaste av alla marknader.


På omlevande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 29 mars 2011 16:45

     

Men, Guuud så söt! Ja, nu är det nämligen såhär att effektmakaren Nicola Tedmans bok Zombie Felties snart utkommer på svenska med den rakt översatta titeln Zombie-filtisar. Boken har gjort smärre succé utomlansch och lär väl bli perfekt litteratur även för svenska  pysselhungriga barn. Vet iallafall att min dotter kommer att bli glad att transformera klippbitar från mammas handdukar till illavarslande zombier och ge bort till pappa. Fast det där med handduken får hon nog låta bli förresten... Vi håller också på att vika papper, så jag ska nog ta och lära mig att vika en kista att ha de små monstren i. Bra med nya projekt.


Det är dessutom tokigt miljösmart eftersom man, om man låter bli de där handdukarna det tjatas om så jävla mycket, använder övergivna tygbitar som annars säkerligen skulle slängas. Nya tyger passar nämligen inte lika bra som zombiematerial. Det har Romero sagt.


 

I vilket fall så utkommer den här boken i maj enligt rykten från förlaget. Undras om jag ska köpa den bara rakt av eller vänta tills den blir en födelsedagspresent i slutet av juli? Vad tycker du?


på återlevande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 23 mars 2011 08:53

 


Hehehe… Coming sooner than you planned är en sjukt bra tagline för en film som handlar om zombiebäbisar. Inte bara för att det är snajdigt formulerat utan också för att det genast sätter igång alla möjliga föreställningar om vad som händer med en zombiebebis i skötet. Det blir rätt groteskt och talar direkt till nojjorna kring framförallt barnafödande men också om ovissheten vad som faktiskt ska födas fram. Irrationella nojjor såklart och därför ännu bättre att exploatera. Nu verkar det här vara en ganska cheezy b-film med mer ambitioner att roa än att oroa, men det kan vara värt en titt ändå. Eller hur? 


Zombiebäbisar är vi relativt vana vid, i till exempel romanen The Rising  vinkar ett foster inifrån en ruttnande mage men den mest kända är väl från Peter Jacksons Braindead. Även nyinspelningen av Dawn of the Dead (2004) har en rätt stor portion fördelad till rädslorna kring barnafödandets mekanismer. Vi skulle just föda vårt första barn när den filmen kom och jag kommer ihåg att jag sade åt den blivande modern att det nog var tur att hon inte följde med på bio just denna gång. Däremot kollade vi självklart igenom Omentrilogin i väntan på vår egen avkomma, men det är ju en annan sak…


NÅ! Zombie Babies utkommer på DVD just idag och det är väl mest därför som jag skriver om just den. Lovar att återkomma med en recension. Filmen kan köpas via Paypal här för 15 dollars. Det enda jag ångrar nu är att jag inte insåg att man kunde förhandsbeställa och därigenom få ett special thanx på utgåvan. Då hade jag ju bloggat om det tidigare så du hade haft chansen. Nu är det för sent... som alltid.


på omlevande

astarot

Av astarot - 14 mars 2011 09:36

Alltså, egentligen är det här helt sjukt. Som ni alla vet är jag en sån där humanistisk (galen) vetenskapsman och förvånas som sådan lätt av allt som har med naturvetenskaper att göra, eller inte. Men det här går ju knappt att förstå. Jag har bloggat om det tidigare men hittar inte riktigt vart, så det lär ju vara dags för en uppdatering i vilket fall som helst.

  


Det ni ser på bilden här är hur en parasitsvamp växer ur ett myrkadaver som den innan, likt en houngan, kontrollerat via hjärnan. Svampen tar helt enkelt över myrans kropp och tvingar den att förflytta sig till en plats, optimal för svampen att släppa sina sporer. Det där "P":et där uppe på bilden pekar just på en sådan där sporspridare. Nu är ju inte myran död och återuppstånden heller, men likt den traditionella bilden av voodoozombien kontrolleras myran av en illasinnad kraft. 


När ska vi börja experimentera med Ophiocordyceps campontoni-balzani-svampen på människor? Jag anar att det redan påbörjats. Kan inte vara skönt att övertas av sporer. Fråga den här myran

  


Nä, det där är ju inte särskilt trevligt. Men är du peppad på det här kan du ju alltid kolla in det här klippet. Jag vill inte bli värd för en svamp... ovärdigt till och med zombiemått mätt.


  

På återlevande!
astarot 

Av astarot - 9 mars 2011 08:56

  


Hrrrmmm… Det är fan hårt att driva en zombieblogg alltså. Sånt här kollar jag på så du ska slippa…


Grub Girl

Regi: Craven Moorehead

Medverkande: Brittney Skye, Eva Angelina m.fl

 


Grub Girl är baserad på en serietidning på Glen Danzigs bolag Verotik och herr Danzig bidrar i filmen med delar av ett sleazigt soundtrack.


Filmen Grub Girl är en ganska rak porrfilm med vissa blodiga inslag och försöker, på genremässigt vis, ge uttryck för nån form av alternativitet. På 79 minuter film utgör dryga 68 minuter porrscener medan ungefär 1 minut spenderas på blod. Det lämnar 10 minuter åt en prostituerads berättelse om hur (o)livet som återlevare ter sig. Hon vaknar upp på bårhuset när två läkare har sex med henne. Hon dödar dem eftersom de inte ”knullar bra” och fortsätter sedan att berätta hur den nya situationen som ”grub”-prostituerad kan utnyttjas till hennes fördel.


Till exempel känner ”Grubbar” inte någon smärta så kunden kan göra vad de vill, förutom att knäcka ben eller skära loss bitar, allt enligt hennes hallicks regelverk. Och här kommer vi till själva ”poängen” med Grub Girl. ”Grub” är typ slang för ”mat” och ”sliten, smutsig” men mer intressant: ”en person som jobbar hårt, speciellt tråkigt och rutinmässigt”. Allt sammanfattar filmen rätt bra då detta rutinmässiga arbete, förvisso uträttat under njutning, uttryckligen görs för att tjäna pengar. De avslutande orden riktas direkt till tittaren:


Nekrofiler – de är mitt leverbröd. Jag är ändå för fan död, så tror du att jag bryr mig? Pengar är pengar era djävlar… Okej, försök inte låtsas som att du inte har fantiserat om det förut. Varför skulle du annars titta på den här kassa filmen?


Kritiken riktad direkt till sin egen publik känns utmanande och ställer frågor om det här verkligen är en porrfilm det ska onaneras till. Eller är det blandningen med ”skammen”, det förbjudna som gör det extra lockande? Denna självkritiska ådra som framställs som en provokation är rätt tunn och känns mer som ett försök att legitimera filmen, eller tilltala den del av publiken som söker någonting ”annorlunda”. Det fungerar sådär…


Vad säger det här egentligen om fantasin kring den viljelösa kvinnokroppen? Lyfter inte det här, typ som Deadgirl, också den underliggande problematiken med sexuellt våld och sexhandel? Till skillnad från prostitution som i vissa, inte så smarta, fall betraktas som ett arbete med starka, ban- och framförallt normbrytande kvinnor har den zombiefierade sexslaven ingen egen vilja. Utan vilja heller inget motstånd. Men måste man droga och hjärntvätta människor för att fostra ”bra” sexarbetare kanske det också är mer kränkande än vad köpare av sextjänster och sexualliberaler vill erkänna!


Eller är det här en attack mot porr och kvinnohandel bara för att Grubgirl kastrerar sin hallick eller att de zombiefierade kvinnorna äter upp sina sexpartners så att blodet sprutar? Tror inte det va? Sen är jag fortfarande förundrad över vem de här filmerna riktar sig till? Är det inte för mycket blod för att vara porr? Det är i alla fall definitivt för mycket porr för att vara skräck, eller för den delen överhuvudtaget sevärt. Zombieporr alltså, uppenbart inte en genre för mig.


På omlevande, snuskhumrar!

astarot


Av astarot - 5 mars 2011 09:05

Ja hörrni. Det är ju mars månad och katterna börjar bli galna. Våran katt, kastrerad sedan typ födseln har fortfarande knasiga känningar och är mer crazy än ever. Det sitter kattflickor och skriker utanför och när han väl visar sig fattar han absolut noll vad han ska göra. Enligt sed brukar han bita dem i ryggen och trampa dem på huvet. Ser inte normalt ut.


Nå i vilket fall. Odöda katter är inte långt ifrån marskatter (fast ganska långt ifrån Marskatten i haschtomten Dr. Snuggles lilla program - fast det kanske var Puckly som var högast av dem alla?). Ovanstående lilla musikvideo MEOW av Cyriak Harris och Sarah Brown är iallafall ett av de där verken som blandar traditionell söthet med lite senmodernt zombieköttande. Denna blandning är också en av de stora orsakerna till att det gamla ruttnande monstret har tagit en så stor tugga av vår populärkultur de senaste åren. Jag tror nämligen inte att vare sig Romeros, Andrea Bianchis eller Lucio Fulcis visioner någonsin skulle slagit sig igenom till mainstreamkulturen på egen hand. För att det skulle ske behövdes liksom ett lite mildare handlag. Även om det inte riktigt är hela sanningen så är det iallafall en del av det.


Mjauuuurrrgghhhh!!

astarot

Av astarot - 25 februari 2011 12:55

  

Alltså. det är helt otroligt. En dataspelstrailer har orsakat rabalder och diskussioner världen över. Snacka om att utnyttja reklammediet till fullo. Trailern har egentligen knappt något med spelet att göra och visar hur en ung flicka i slow motion faller från ett fönster, baklänges. Det hela är inramningen för en tre minuters kortfilm som är mer gripande än nästan vilken familjefilm som helst. ja, förutom Lorenzos olja förstås. Trailern sätter dessutom exakt fingret på det underliggande temat i de flesta zombiehistorier, nämligen hur tragiskt zombiesmittan skulle drabba oss när vi blir anfallna av våra egna familjemedlemmar. När det dessutom är ens eget barn blir det förstås obehagligt värre.


Anledningen till rabalderna är förstås att offret vi får följa i filmen är en liten flicka. Det är också hon som förvandlas till zombie och blodigt störtar till sin slutliga vila, i ultrarapid. Våld och barn är en ohelig allians bland moralens väktare, Fråga Lucio Fulci och det kan man ju förstå eftersom det upprör desto mer. För visst utmanas vissa tabun i trailern men för den skull behöver det inte betyda att skaparna av den hatar barn, eller kvinnor för den delen. Som en av grundarna till bolaget som gjorde trailern menar så var de ute efter just den sinnesstämningen av chock när den dotter pappan räddar vänder sig emot honom (Develop). Det lyckades de med, kan man väl säga. Och visst är det väl skönt att vi fortfarande, efter tiotusen dödar på teve, kan bli chockerade och beröras av ett slikt öde. Bara det är väl en väldigt positiv syn på hur kapabla vi människor är att känna empati, till och med inför fiktiva figurer.


Nu ska jag hålla käften. Kolla själv. Makalösa, otrevliga, sorgliga känslor kan faktiskt uppnås med hjälp av CGI också...På återlevande

astarot

Av astarot - 22 februari 2011 09:30

  


Som alla vet, eller borde veta, är zombiesmittan redan över oss. Max Brooks har spenderat största delen av sin fritid att sprida frågan (ja, okej då - det är hans jobb, och tjänar pengar på oss gör han). I vilket fall. Nu finns det iallafall en smidig applikation att ladda ner på ajphönen där du med ett enkelt knapptryck kan kolla hur smittad du, eller dina kompisar, grannar, lärare, föräldrar, bebisar egentligen är. Enligt intrikata beräkningar är undertecknad just nu 52% zombie... so watch out - beware! (som vi Helloweenfans brukar säga).


Nå. Appen är enkel och gratis, vilket är tur för ingen vill väl betala för den? Det är mest ett sätt att sprida Max Brooks namn och man kan smidigt beställa hans böcker via appen. Smart va? 


Däremot var det inte alls lätt att ta bild på sig själv... så en kompis, om du har nån, är bra att ha till hands om man vill vara med själv. Jag löste det med hjälp av webbkameran, och det säger väl en hel del... Sedan kan man visst synka bilden med sina kontakter för att ta uppdaterande foton och följa alla stegen mot undergången. Ingen aning om just det är roligt. Men du kan ju testa. Jag ska testa på trum-Eric som vid första fototillfället var 24% infekterad.


på omlevande

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se