Senaste inläggen

Av astarot - 17 februari 2011 10:35


Precis när man nästan hunnit tröttna på det ofantligt geniala data/app-spelet Plants vs. Zombies dyker den här nyheten upp som prototyp på Toyfair 2011. Nej, jag var inte där själv men nyheter av denna dignitet sprids fortare än vem prinsessan Madeleines pojkvän har lekt zombiekrig med. Vem är hennes pojkvän egentligen? Vem är hon? Kungens dotter..? Vem är kung? Screenlife förstås som producerar det här brädspelet.


Enligt prototypen blir man tilldelad en uppsättning zombier eller växter beroende på vilken sida man väljer. Genom kortdragningar och tärningsslag placerar fortgår sedan spelet. 2 - 4 spelare ska man visst kunna vara också... Man får hoppas att det medföljer en DVD där man kan sätta den fantastiskt underhållande Plants vs. Zombies-videon på repeat. Äh vi tar den i repris va?hihihi... Brädspelet släpps i höst är det tänkt. Så julklappen till MIG är säkrad... Hörde du det? Du! Julklappen! Min! Grrghhhlllggrr...


på omlevande

astarot

ANNONS
Av astarot - 11 februari 2011 16:27

Ha nu en fin fredag.

För er som inte orkar läsa Wade Davis eller George de Rouquct kan numera avnjuta en rätt sweet dokumentär om fenomenet den Haitiska zombien... eller ja Nzambi som det heter. Kanske kan ni se det här som en mjukstart innan ni besöker vodou-utställningen på Etnografiska museet i Stockholm som startar i morgon. Ja, den 12 februari. 

Surfa in på VBS.TV och kolla in resten. Jag lovar att det är värt det. För på tevehyllan ligger minst två böcker som gör det extra hemtrevligt. 


På omlevande

astarot

ANNONS
Av astarot - 8 februari 2011 15:18


Alltså. Det är helt sjukt. Infectonator kan vara ett av de roligaste onlinespelen med zombietema just nu. Samtidigt balanserar det på den knivtunna eggen mellan osmakligt och satir. Skaparna av spelet har försökt hålla sig trogen den "kultur" man zombifierar och till slut utrotar. Såeledes anpassas talbubblorna till respektive land. I Nicaragua är det mycket "Kutumbaba" medan man i Bagdad skriker "infidels" till höger och vänster. Det roligaste är att man i Danmark verkar prata någon form av holländska. Nej, vad jag menar dem det här är väl samma debatt som det var kring Resident Evil 5. Det känns inte helt rätt att utrota Afrika, just för att det liksom är ganska jävligt där redan. Å andra sidan är väl inte zombiegenren känd för att vara ultra-PK heller...Nåväl
Infectonator: World Domination

är ett smidigt litet spel med mycket skoj och ett tacksamt tema. Man ska helt eneklt utrota världen. Och för att göra det börjar man i enklaste möjliga förhållande. Man börjar med Afrika. Små byar betyder lite motstånd. Sedan infekterar man sig igenom världen, lämnar bara utplånade städer bakom sig. Till en början kan det kännas småsegt att anfalla samma by om och om igen, men när man drar in pengar och bygger på sitt virus samt utvecklar nya former av zombier börjar det hända saker. Det var faktiskt rätt roligt att utrota Helsingfors, det ska jag inte sticka under stolen. 

Det kan vara svårt att utrota hela städer, men just det gör också spelet smått beroendeframkallande. Man får ett uppdrag - typ döda 50 st och har klarat staden när man klarat uppdraget. Men iallafall jag vill helst inte lämna staden utan att ha jämnat den med marken. kan det vara massmördaren inom mig som inte kan hålla fingrarna i styr? Möjligen - jag har ju åtminstone fått massmördarutmärkelser tre gånger i spelet än så länge.

Smått genialt spel faktiskt. Jag kan mycket väl tänka mig att det här utvecklas till någonting större. Isåfall hoppas jag de behåller Amigalooken. Spela! Men akta så att inte chefen upptäcker vad du gjort de senaste timmarna, för här flyger tiden förbi.
på omlevande

astarot

Av astarot - 2 februari 2011 12:04

 

Ni vet, det konstigaste, roligaste och absolut bästa med Romero är att han hejar järnet på zombierna. Han pekar ju ofta ut dem som filmernas verkliga hjältar - som en slags analogi av att de gör uppror mot de apatiska människorna som ändå bara är rasistiska, sexistiska och mordgalna svin. Detta trots att ju även zombierna är köttätande, ännu mer mordiska...djur? Nå i vilket fall. Det skulle ändå dröja ett tag innan vi fick veta vad som pågick i skallen hos dessa zombier. Nu vet vi... typ.


AAAH! Zombies!

Regi: Matthew Kohnen, 2007

Medverkande: Matthew Davis, Julianne Robinson, Betsy Beutler m.fl

 


Storyn får plats på ett frimärke. Ett gäng ungdomar käkar zombieglass eftersom en lastbil lyckats tippa ur sin giftiga last nära bowlinghallen där de hänger. De avlider, återuppstår som om ingenting hade hänt. Kanske bara svimmade de? Nix pix - även om de själva tycker att de är helt normala ser resten av världen dem för vad de egentligen är: groteska zombier.


Så de vandrar planlöst omkring och undrar varför de är så jädra hungriga och hur det kan komma sig att de överlever ett skott i bröstet. De kan alltså interagera med varandra helt normalt, men från utsidan ser det ut som att de bara hjärnlöst grawghlar sig fram. Det beror helt enkelt på att zombier och människor lever i olika hastighet.Visst är det nån annan film som har typ den förklaringen också? Eller drömmer jag nu? Måste tänka....


Nå, det är själva upplägget. Det är ju faktiskt rätt roligt, men jag tycker inte riktigt att det håller för en långfilm även om effekterna och vissa skämt håller humöret uppe. Speciellt som det skojas om springade zombier, sånt är jag barnsligt förtjust i. Romero menar ju att zombier inte KAN springa eftersom de skulle bryta benen... hahaha... men att återuppstå och kunna gräva sönder magar med bara fingrarna (utan att de bryts av?) är såklart helt logiskt. Jag håller självklart med Romero - tro nu inte att jag var raljerande ironisk. Zombier ska vara långsamma!


Ingen mästarfilm den här AAAH! Zombies!! men ändå rolig att se om man gillar zombier... och det gör du väl? Älskar du dem? Jaha, det får stå för dig.


Den här filmen heter Wasting Away på IMDB. Om du vill söka efter den alltså...


På omlevande

astarot

Av astarot - 24 januari 2011 10:14

  

Alltså, sånt här är precis min kopp av te. Jag har ett par vampyrtärningar från Alchemy som är typ som sten, sax och påse som har underhållit mig och praktikanter en hel del nere på Blodröd när den butiken fanns. Hade jag haft de här då hade fler timmar gått som en dans, för att inte tala om försäljningen ;-).


I vilket fall. Spelet är enkelt uppbyggt med olikfärgade tärningar, röd, gul, grön, som har olika antal hjärnor, fötter och explosioner (hagelgevärsskott). Man tar närmaste levande själ och sätter sig ner. Skakar tärningarna och tävlar om vem som kommer först till 13 ätna hjärnor (eller vilken siffra man nu väljer). Poängen är att samla hjärnor och man får hålla på hur länge som helst bara man inte drar på sig tre explosioner - då förloras alla de insamlade hjärnorna under pågående tur och man blir ledsen. Just det är smått genialiskt, när man antecknat två explosioner bör man ju stanna. Men är man sugen på fler hjärnor är det ju så himla svårt, det GÅR ju nämligen att få tre stycken i nästa slag. Jag menar, det är fullt möjligt, iallafall om man har de gröna tärningarna kvar. Fötterna symboliserar att offret lyckades fly och ger alltså inga poäng. Eftersom tärningarna har olika svårighetsgrader kan man såklart välja att slå de lättaste sist eller slå dem slumpmässigt för ökad spänning. 


Spelet finns också gratis på iPhone och är helt okej. Vill man spela mot kompisar kostar en sådan uppgradering 7 spänn. Men visst gillar man att hålla tärningar i handen? Då kan man köpa dem för endast 99 pistoler hos Collectors Point som förträffligt nog ligger i just min hemort, eller precis bredvid iallafall. (Och nej, jag har inte fått spelet för att skriva det där).


på omlevande

astarot

Av astarot - 21 januari 2011 10:58

Alltså, jag fattar inte varför jag inte lagt in det här tidigare. Tur att jag inte är en sån där nyhetssajt för da hade jag väl blivit stämd av Nyhetsbloggarnas nazistförening. Vaddå? Finns det ingen sån? Pft... naiv är bara förnamnet.


I vilket fall. Säsongsavslutningen på Grotesco 2010 blev iallafall en grand finale i zombiemått mätt. Här pekar man inte bara på zombiefilmens politiska potential utan också på stereotypa föreställningar om Sveriges befolkning, som nog är skrämmande korrekt ändå. Hellre död än röd, om man säger så. Dorsins tal om osolidariska bonusar är träffande och åhörarnas reaktioner är riktigt talande om en människosyn man inte riktigt fattar finns. Sen förstår jag att det lika mycket är en nidbild över gråsossar som lever en medelmåttas liv som liktänkande kommunistwannabes, men det sparkas ju definitivt mer uppåt än neråt. pluspoäng för snajdigt gore och Göran Greider på teve.


 


på omlevande

astarot

Av astarot - 19 januari 2011 14:13

Okej. Dags för del två av zombieserien The Great Dying... Det fortsätter i skön, stilla gång och jag gillar verkligen barrskogsfeelingen, det kan inte understrykas ofta nog. Uppföljningen visar på lite mer mänsklighet i svärtan men själva zombiepremmisserna upplevs fortfarande lite oklara.

Hur ruttnade är de och varför? Hur dödar man dem och varför dödas inte de smittade på en gång? Jag menar, känslan är ju att det ska ha pågått ett längre tag och det sista man skulle vilja borde vara att de skulle bli fler. Det kanske är frågor som får sina svar längre fram och jag hoppas på genomarbetad zombiemytologi.

Kul också att se zombiekompisar dyka upp i det här avsnittet ;-) Det spelas ju ändå in i mina gamla hemtrakter så några fler ansikten man känner igen kanske dyker upp? Mycket bra ljudspår också i detta avnitt.


Nå, ha nu en trevlig stund med The Great Dying.på återlevande

astarot

Av astarot - 17 januari 2011 11:24

 

Jo, det är sant... Hollywood har dött och återuppstått. Iallafall om man får tro den snajdiga konstnären Matt Busch. Idén är enkel och som vanligt är de enklaste idéerna också bäst. Man tar världens mest kända filmer och zombifierar dess posters. Hey Presto! har man filmaffischer som är snäppet blodigare än originalet. Om man inte gör tvärtom och tar en poster och gör den snällare - det är ju nästa steg - erkänn att ha en hötorgsvariant av din favvozombierulle hemma i köket? Ett tips till folk som kan måla.


Det enda som inte är enkelt är att sköta penseln som Matt gör. Jag menar, det verkar som att han kan fila vilken stil som helst till det bättre. Jag är sjukt imponerad och om jag inte redan hade källaren halvfull av affischer som aldrig får se dagens ljus skulle jag genast löpa benen av mig hit och tjacka lite. När det kommer en T-shirt på Breakfast is Tiffany då slår jag däremot till direkt, jag menar... kolla själv:

 

Sjukligt snyggt och det bara måste komma fler zombierullar med just "Breakfast" i titeln. På nåt sätt tilltalar det mig sjukt mycket. Antagligen beroende på att frukost är så oskyldigt och samtidigt på nåt sätt helgat.


Det enda jag stör mig lite på är alla Star Wars-posters som det gått inflation i. Det gör det roliga lite mindre roligt eftersom det luktar lite för mycket ekonomi om det konceptet. Fast å andra sidan. Jag tycker att man ska kunna tjäna pengar på konst utan att vara en sellout också... kanske ;-)


Nå här följer några fler fina posters för er som är kvar efter att jag slängde ut länken där uppe:


Lilla sjöjungfrun:

 

Erkänn... "Wilt Decay" är satans kul.


Fight Club:

 

jag ser mycket hellre den här. Jag menar Fight of the Living Dead Club är en titel som lovar en hel del.


Purpurfärgen:

 

Snygg till tusen. Den där kan man ju ha på väggen... jag lovar, du KAN övertala din sambo.


The Princess Bride:

 

Haha... det syns ju att hon dog. Ett tårdrypande zombiedrama.


En sak till förresten. När George Lucas tycker att det här är roligt då får vi alla erkänna att zombien till slut har blivit populärkulturellt allmängods. The King of merchandise vet vad som säljer. Så du får titta dig i spegeln: "Jag är precis som alla andra, och det är inget fel med det". Upprepa tio gånger. Sen får du sluta tänka, "jamen, jag var med från början". Sånt är ju bara irriterande.


på omlevande

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se